Wednesday, August 20, 2008

ROUTINE


setiap ari, aku akan check jadual samada aku perlu balik lambat or awal, kalu balik awal sempatlah aku masak, tapi kalu kena balik lambat, aku dengan pantasnyer lam kul 12 lebih bfore orang kuar lunch aku dah tapau lauk. Biasanya aku akan beli lauk yang berkuah 1, sayur 1 dan yang paling ponting sambal tempoyak (x leh tinggal nih).
lam kul 4.30 aku akan call mami soh wak kuar ayam or ikan, nengok aper yang sesuai ngan lauk aku beli. balik tu baru aku gorenglah aper yang patut. beli lauk berkuah aje, ikan or ayam aku goreng sendiri. rizal memang x bagi mami buat aper-aper, dah tolong nengok abang n kasih pun dah syukur Alhamdulillah, lutut mami dah patah jadi sebarang kerja tidak dibenarkan di umah aku. setiap pagi lak bfore gi kerja aku akan siapkan breakfast for mami, abang n kasih. lunch hour kalu tak rizal balik antor nasi for mami, eji yang balik, kalu semua sibuk x leh antor, aku call McD or Pizza, tapi ejilah yang slalu balik coz opis dier dekat aje ngan GT.
Begitulah keadaannya stiap ari. aku cuma masak pada hari balik awal or hari cuti aje. yang lain lauk kedai beb.

5 comments:

Kujie said...

Rose

Salam . Terimakasih krn singgah blog saya...rasanya sy ni kakak...dah 40 series dah ni..hehehe

Salam kenal ye.

bab keluar makan ni , selalu kalah dgn anak2...pilihan dia org kFC, mcD,pizza...itu saja..kita ni terpaksalah mengalah...

TokNabe said...

Kadang2 tapau tu lebih senang dari masak. Bukannya malas tapi kurang masa..tak gitu.

moralle said...

Ni lah nasib working mom and wife kan ros, kite harus ade jadual routine if not tonggang langgang and kelam kabut jugak, lucky u hv yr mom to look after yr kids :)

Adry said...

tugas tugas sorang isteri.... hehehe :)

CRAZY BEAUTIFUL88 said...

kujie
samalah ngan favorite anak rose, kfc, mcd, pizza x leh tinggal

toknabe
betul tu

moralle
tulah, that why kak rose x der masa nak nengok blog pas balik kerja, selalunya kul 5.00 pagi kak rose bangun buat semua kerja pastu lam kul 6.00 baru mengadap pc, update entry pas tu waktu lunch kat ofis buat lagi, begitulah selalu, kat umah kak rose x leh nak mengadap pc, anak-anak lebih memerlukan kak rose


adry
tulah tapi best adry bila ader isteri ni. cepat-cepat lah kahwin yer

 
template by suckmylolly.com