Wednesday, October 29, 2008

DINNER

so nilah hasilnya tomyam untuk dinner satu family, budak ofis aku ingat mentang-mentang emak aku duk sekali ngan aku, semua kerja masa--memasak mak aku buat, aper diaorang ingat mak aku tu orang gaji ke, sikit-sikit ayat diaorang "u x perlah mother u tinggal sekali" "u x perlah mak u boleh masak" n bermacam-macam "u" lah.
dah bila diaorang cakap cam tu, x kata aper lah aku, x kan nak bagi penerangan very detail kat diaorang. dah depa beranggapan cam tu, biar ajelah.


hanya Allah S.W.T aje yang tahu kadang-kadang aku bengang gaklah bila ader yang beranggapan cam tu. aku ader laki, x kan nak soh laki aku makan air tangan mak aku, sekali sekala bolehlah, kalu dah selalu x eloklah, mami pun selalu pesan kat aku, perut laki nak kena jaga tu yang paling utama, nanti kalu dia pergi maner-maner pun dia akan sentiasa ingat masakan kita. tu lah yang penting air tangan bini. ni x mentang-mentang mak aku tinggal ngan aku sekali, ingat mak aku aje yang masak.

actually, entry ni x der kena mengena tapi aku cuma emosional sikit bila ader budak ofis aku cakap cam tu, tapi yang cakap tu, x der nya baca blog aku, dia pun x tahu aku ader blog, saja aje aku luahkan rasa hati kat sini, kat member baik dah x guna nak luah meluah ni, dia kan sibuk bercinta sekarang nih.......................

8 comments:

atty's said...

yerlah rose..selalu org ingat camtu..biaq pi org kata ..

CuTeMiUt78 said...

cian kat akak kn.. member baik sibuk bercinta erk.. takpe..kan ada member kat blog akak ni.. meh ler kongsi suka duka tu bersama kat sini.. betul tu kak, tak semestinya kita duk ngan mak, mak je yg asyik masak.. perut suami kita nak kena jaga juga kan..

p/s: rina duk kakak ipar pun, rina yg masak utk semua..heh..heh...heh

ras-adieza said...

betul tu cakap mami. per2 hal kena jaga perut suami tu. air tangan tu bukan untuk suami jer sekali dengan anak2, bila berjauhan deorang masih ingat dengan masakan kita..macam kita tak leh lupa dengan masakan mak kita lah...

eddie dewanaga said...

Deepavali ari tu gua relaxkan kepala kat PD, layan dinner kat Nasreen Songkhla Seafood, fuh.. dia punya tomyam, macam holiday kat Koh Samui la pulak...

sungguh terasa 'Siam' nya tomyam kat situ..

Suzi said...

salam akak..
bagus tu yg terbuku kena luahkan kalau disimpan nanti meletup payah...kan?
akak dah sihat sepenuhnya ke?

My Life said...

rasenye nampak anak2 akak kat klinik kita pandan indah dgn makciknye. masa tu saya nak wat antenatal check up. chomel2 la diorg....

zino said...

biasa lah tu.. biar kan je dia nak cakap apa.. yg penting kita tau apa yg kita buat..

CRAZY BEAUTIFUL88 said...

atty's
tulah biarlah orang nak kata aper pun

cutemiut78
tulah betul tu dik, depa semua ingat duk ngan emak semua mak yang masak

eddie
kelakor lah ayat ko ni eddie

suzi
terima kasih, dah alhamdulillah dah sihat

mylife
tul tu, memang dia ader neman eji gi clinic, eji pun x sihat gak, deman.

zino
tulah, yang penting kita tahu aper yagn kita buat

 
template by suckmylolly.com