Wednesday, November 12, 2008

ABANG

kami sampai aje kat umah, abang tengah duk layan criter Ultraman Dyna, papa dah excited nak nanya pasal kindy baru abang. tapi anak sulung aku ni kalu tengah mengadap ultraman, apa pun x layan doh, kalu kita cakap pun dia buat dono aje, kasih lak tengoh tido, malas rizal nak kacau.

so terpaksalah papa layan sama nengok ultraman semata-mata nak nunggu abang bukak story pasai kindy baru. abis story barulah abang minat nak criter pasal tadika baru abang

disebabkan cuma beberapa ari lagi nak sekolah nak tutup, so x derlah buku for abang, cikgu abang cuma bagi sehelai kertas untuk buat homework. tapi abang dah siapkan awal-awal lagi, tu yang tunjuk kat papa aper yang abang dah belajar ari ni.

bila ditanya maner best chinese school or cemerlang school, laju aje abang jawab cemerlang school. x abis-abis duk cakap, "teacher abang x speak mandarin, dia speak malay aje papa." kalu teacher kat chinese school tu dia speak mandarin, chong cheng chong cheng, abang x faham, kat cemerlang school ni abang faham sangat"

kami berdua dah x excited nak soh abang belajar cakap mandarin lagi, buat seksa anak aku aje. so kat kindy baru ni, aku dah tukar chinese pada agama. so x der lagi mandarin buat abang. x yah lah aku nak seksa anak aku lagi, kalu dah setakat tu kemampuan abang, kami ikut ajelah. ha ni baru part story abang, kasih lain lak story dia. Tapi Alhamdulillah lah buat setakat ni semuanya berjalan lancar.


1 comments:

aju said...

chong cheng chong cheng...wakaka
actually my doter pun g chinese kindy..ok lah..leh count 1-100 in chinese,but i prefer depa ajr maths..cara depa ajr lain..2 thn our doter p kindy ni(twnkle star)...ada perubahan..gud for her..

 
template by suckmylolly.com