Monday, December 15, 2008

DINNER

aku x beraper pandai bancuh tepung untuk buat goreng pisang, tapi kalu mami yang bancuh gerenti sedap punya, atau dengan kata yang lebih tepat aku malassssssss. aku cuma potong ubi ngan pisang aje. yang lain ku serahkan pada ibu ku.

see, mami tersipu-sipu senyum coz aku cakap aku kalu bancuh tepung confirm x sedap tapi kalu mami yang bancuh pasti sedap giler-giler nyer. kalu mami yang tolong gorengkan lagi sedap rasanya, rasa ranggup aje goreng pisang tu


lagipun kepala aku dah ting tong, ubat darah tinggi aku dah kehabisan, nak gi Gleneagles amik ubat cam bercinta aje nak gi, rasa-rasa jumaat ni lah baru gi, this week aku ader board meeting, mesti busy giler.




sambil makan goreng pisang sambil layan criter SURF, sekarang kat umah tukang control TV, x lain x bukan abang danishlah orangnya. nak x nak semua kena mengalah, cuti sekolah bagilah abang bercuti sakan, esok-esok dah sekolah kerja abang x habis-habis kena buat homework.



ini ajelah dinner kitaorang malam tadi, semua x nak makan nasi, makan pisang goreng ngan ubi goreng betul-betul dah boleh memboncitkan perut.

Alhamdulillah, kenyang perut kesayangan aku

6 comments:

atty's said...

alor ros..sedapnya nampak..huhuhuhuh..
lama dah tingin nak makan goreng pisang cengitu..

CRAZY BEAUTIFUL88 said...

pisang ngan ubi kat chow kit murah lah, x sampai 4.00 pun kita beli. memagn sedap makan pisang goreng ujan-ujan cam gini

Selva's blog said...

Hi, happy 2 read ur daily activities. Happy family.

selva_kumar1205@yahoo.com

http://ksskblog.blogspot.com

TokMa said...

Salam CB88, tokma suka buat ubikayu rebus pastu lenyek2kan campur dan gaul ngan kelapa dan gula merah. Tekan dalam 'loyang' (pssssttt...kalau CB88 org melaka mesti tau aper itu 'loyang') simpan dlm fridge about 1/2 an hour, potong dan makan. Sedappppp...cuba ler resepi org kampung, paling mudah.

zino said...

zino biasa tunjuk yg dah siap goreng je on the way balik tu.. tak payah nak bancoh2 hehe

CRAZY BEAUTIFUL88 said...

selva
tq very much, very much, very much

tokma
panggil kita rose aje, saya tahu aper kuih tu tapi nama aje x tahu, memang sedap

zino
tu lagi senang kan

 
template by suckmylolly.com