Thursday, December 11, 2008

TOYS

abang ngan kasih ikut papa gi pasar raya, rupernya papa saja ajak diaorang coz nak belikan toys untuk cucu-cucu dia orang. abang ngan kasih kalu sebut gi beli toys, of cozlah no. 1, pantang diajak mesti pergi punya.

setiap sorang entah beraper toys yang papa belikan


kasih aje, berkotak-kotak. papa ni betul-betul membazirlah.


bila aku tanya abang, kenapa beli banyak sangat toys? tau aper abang jawab:
"bukan abang yang nak buy tapi atuk yang suruh abang abik, atuk cakap, abiklah, abang pun abiklah, atuk yang suruh lah mama, bukan abang"


aku pun ader gak cakap ngan papa, x yah membazir beli toys, banyak sangat dah, setiap ari papa bawak gi shopping beli toys, tapi papa cakap bukan selalu cucu dia balik dan nilah 1st time aku datang beraya dan tido kat umah papa, kalu idak cherating lah tempat aku duk menginap satu family. kalu datang beraya pun sekejap aje, aku datang makan malam pastu balik hotel. Kalu idak pun aku cuma bermalam satu malam aje pastu pagi esok balik. aku bukan x nak tido kat umah papa tapi aku kesian kat papa ngan mak, takut menyusahkan. lagipun mak sendiri maner nak sama ngan mak tiri kan. kalu mak aku sendiri harus aku x segan...... aku cuma kesian kat orang tua aku coz mesti banyak giler duit papa yang habis, masa aku sampai kat umah aje, berbalang-balang coklat papa belikan, bukan yang kecik tapi yang besar bagak, makanan ringan yang lain jangan cakaplah, air coke berbotol-botol beli, vitagen lagi x soh cakaplah, mengalahkan stok kat umah aku sendiri. boleh dikatanya papa beli memang banyak giler semata-mata nak sambut cucu datang.

1 comments:

aju said...

untung abg ngan kasih punya atuk yg sporting...huhuhu...byk toys atuk belikan...

 
template by suckmylolly.com