Sunday, December 07, 2008

SPAGGETTI

waduh-waduh, penat giler akak ari ni, berlari aku turun dari kreter nak kejor lift, nak kena cepat jangan sampai my dearest rizal sampai umah dulu, tapi tadik bfore balik aku dah singgah beli Apam Balik, kasi alas perut rizal lu, maner lah tahu, aku balik tut-tut 5 minit pastu dia dah terjojol kat depan pintu, apam balik dah ador untuk alas perut. selamattttt

aku masak spaggetti, ari cuti cam ni, kena ader 3 menu yang berlainan, lauk tengahari tadi x leh makan, itulah nasihat mami kat aku bfore jadi bini orang. jangan jadi pemalas, pagi untuk pagi aje jangan bawak sampai ke tengahari. lauk tenghari untuk tenghari aje jangan bawak sampai ke petang or malam. semua kena berlainan, perut laki kena jaga, kenyang perut hati pun senang. x gitu eddie..................


disebabkan kasih tu kocik lagi, takut sangat nak makan berkuah, dia pakat duk ratah aje spaggetti



abang kalu bab memuji boleh buat mama jadi kembang semangkuk, favorite anak sulung aku nih, x abis-abis memuji time duk makan spaggetti ni. "sedaplah mama masak, sedap giler" anak maner yang x puji mak dia masak kan? x sedap pun dikatakan sedap kalu air tangan mak dier yang masak. ha, anak-anak dara kat luar saner yang still single mingle tu, cepat-cepat lah kawin, rasa besor ati kita kalu anak duk puji masakan kita, rasa terharu sangat kalu depa duk makan bertambah dan bertambah dan bertambah, rasa penat pun ilang bila nengok laki ngan anak-anak makan.


agaknya sebab tulah mak aku dulu rajin giler turun dapur, kejap-kejap masak tu, kejap-kejap masak ni, rupernya kita akan bertambah rajin dan rajin ke dapur kalu semua yang kita masak dihargai dan abis licin di makan oleh anak-anak. sekarang turn aku lak yang merasa aper yang mak aku dah lalui dulu.

cuma my dearest rizal cakap, kurang masam aje sikit coz buah tomato enggak ader sih, x der lam simpanan, kalu ader buah tomata, rasalah masam sikit coz air dia turun.

16 comments:

Faisal Admar said...

hehe sedap tu spaghetti! sangat suka okeh :P carbonara bila lak nak buat neh? hehe. leh kasi resepi :P

kalau dpt bini yg suka masak mcm ni mmg le best! saya kaki makan! hehe

LZ said...

hi ;) thx for visiting and wow..ur spaghetti looks yummy!

can i hav some? ;)

Hijrah1429 said...

Salam kenal...

terima kasih datang berkunjung ke blog saya....rajin2lah datang, blog u ni saya pernah datang dulu, siap dah letak kat add dah, tapi lepas format PC...hilang semua, terus terlupa lak...bila bukak tadi, eh tengok nama Kasih tu terus teringat. Takper lepas ni letak kat add semula...tq..

atty's said...

kita lak suka tak masam sgt...

[SAFEA] said...

kak rose, safea masukkan video psl danish and kasih kat blog safea..
rindu nyer kat anak-anak kak rose tu..

Cik Zura said...

uihkz.. gitu ka??? hmmm kena pandai masak lah pas nin nampak gaya..huhuhuhuhuhuhu

BurungBelatuk said...

salam raya....

Zanna_MamaBatrice said...

sedapnyer kak ros masak spagetti...
ala......abg tu puji ikhlas tu....
best arr...hubby kak ros suke makan spagetti......kalu hubby zana, daku sorang ler yg telan spagetti tu nampak gayanyer...dia tak berkenan langsung....tekak melayu betul ..he he he

lily lotus said...

hehe..pndi abg amik hati mami dia ;)

TuN TeJa said...

anak-anak dara kat luar saner yang still single mingle tu, cepat-cepat lah kawin, rasa besor ati kita kalu anak duk puji masakan kita

-cmna ka nak kwen cepat kalo xnmpak even bayang2 pun bakal psngn kita tu..hehe..

S h i n o said...

aisehh iklan spagetti ke..??
waghhhh laparnye...
g mkn jap ahhh.. hehe

lieya_latif said...

rajin akak!!! untung en hubby.....

emmm dapnye spegeti...tau tak, lieya kalo masak spegeti ...kuah die tu lieya tumis cili boh dulu....pedas2 baru leh masuk....kih kih kih tekak melayu betul!!!!

BurungBelatuk said...

Sodapnyer...kongsi resipi leh x kak?he3...meleleh dah air liur nih...

BigMouth said...

Naik semangat kan bile anak2 puji masakan kita kan.....

CRAZY BEAUTIFUL88 said...

Faisal Admar
ala faisal, spaggetti lah paling senang nak buat, akak pun cedok resipi dari mesra.net. cabornara kak rose x pandai buat lagi

LZ
tq very much

Hijrah 1429
terima kasih kerana sudi berbalas kunjungan

CRAZY BEAUTIFUL88 said...

atty
kak rose lak suka sangat kalu masam-masam

safea
tq yer

cik zura
bukan kena pandai tapi tahu, kak rose pun x pandai masak tapi tahu sikit-sikit nak masak

zanna_mamaBatrice
dulu laki akak pun x suka tapi bila nengok anak-anak dia suka makan terus berkenan

lily_lotus
abang danish ni kalu bab amik hati memang tip top first class

tun teja
memang rasa besor sangat ati kalu anak-anak puji, masak pun rasa x penat. insyaAllah adalah rezeki jodoh tu nanti

shino
tu lah iklan spaggetti jap

lieya_latif
sebab anak-anak suka makan maka kak rose kenalah rajin tapi cuba kalu kak rose masak diaorang x nak makan, kak rose pun malas gak nak masak kot

burung belatuk
jom datang umah makan

Bigmouth
betul naik giler semangat

 
template by suckmylolly.com