Friday, January 02, 2009

DILEMA



aku tak pernah campur kalu rizal ngan family dia berdiskusi, kalu laki aku rasa nak criter dia criterlah, kalu tak, dia pendam sorang-sorang aje. namun aku jarang sangat bertanya kerana itu hal family rizal. Memula tu cam serius aje abah ngan rizal duk discuss, tetiba nama aku dipanggil untuk join sekali ngan diskusi tu....


actually, rizal nyatakan niat kat abah, nanti kalu panjang umur, dia nak bina umah kat kemaman, nak duduk lepas kami laki bini bersara. papa aku pun suka sangat kalu aku bina umah kat kemaman bersebelahan ngan umah papa.


Tapi bila hasrat ni dinyatakan pada abah, abah lak cam tak beraper nak setuju, abah cakap tanah kat sebelah tu memang dah jadi hak milik rizal yang tinggal cuma soh bina rumah aje atas tanah tu. Kerja-kerja tu semua abah ngan adik-adik boleh buat bila-bila masa, x yah sibuk-sibuk nak cari tukang umah coz abah ngan adik-adik rizal memang mengkhusus dalam buat rumah ni. dah korje diaorang.





aku dengar ajer aper yang abah cakap, aku cuma berdiam diri aje, sepatah aper pun tak kuar dari mulut aku, terpulanglah pada my dearest rizal tapi yang aku tahu kami dua-dua dalam dilema. ditelan mati bapak, diluah mati mak, saner papa aku, sini pak mertua aku dan begitulah jugak ngan rizal sebaliknyer, senang-senangkan x yah buat umah kat maner-maner, duduk ajelah diam-diam kat tower tinggi ni



jadi budak kochik gak best, x yah nak pikir aper-aper, yang diaorang tahu, mainan-mainan, mainan


3 comments:

Shopaholic Mama said...

Memang susah kalau nak pikirkan. Lagi senang kalau tinggal in between the parents so takde yg kecil hati kan. Tapim mcm mana eh? Real dilema..

Nurmala said...

ye la...
dah besar ni kena hadap macam macam masalah kan..masa kecik dulu tu tau nak bergembira je..

CRAZY BEAUTIFUL88 said...

shopaholic Mama
tulah memang susah, tak tahu nak buat camner, rizal cakap biar lah keadaan aje yang menentukan, kita follow aje

Nurmala
tulah zaman kecik gak best

 
template by suckmylolly.com