Friday, January 23, 2009

SOLAT

abang dah mula kena solat betul-betul, masuk waktu zohor ngan asar, abang akan solat ngan mami, manakala waktu maghrib, isyak ngan subuh kena solat ngan papa. kasih boleh dikecualikan lagilah, belum pun masuk 4 tahun lagi. pelan-pelan kayuh, lama-lama mesti boleh ikut.


sejak abang ngan kasih berjemaah ngan papa, aku kenalah solat sendirian berhad kerana waktu 3 beranak ni solat, aku kena betulkan pergerakan abang ngan kasih. especially kasih yang banyak main-main.



see, dia duk usik abang dia, apapun x leh lah nak marah, kasih nak solat pun dah kira Alhamdulillah. Dah singkat pun telekung kasih, mami buatkan masa kasih umur 2 tahun lagi.





9 comments:

Irtiyah said...

Alhamdulillah.

Anak bagai kain putih. Cantik corak kita lakarkan cantik la akhlaknya nanti. Secantik2 lakaran adalah mengikut islam. Tahniah. Semoga lebih indah lakarannya nanti. :)

Shifu67 said...

papa semayang tak pakai baju.... kang abang ikut tak pakai baju gak.... silap2 kasih pun nanti semayang tak nak pakai baju.... hehehe

~~ciklinn~~ said...

alahai sweet nyer kak...comel sgt2..... hehehehhe linn pun sama..kalu anak2 berjemaah dgn abah diorg linn jadi cikgu betul2kan kaki... hahhaah

kuIna Jentayutiara said...

bagus la didik mereka dr kecik..
nanti besar disuruh melawan pulak..

CuTeMiUt78 said...

sekurang2nya budak berdua tu nak juga ikut solat berjemaah kan kak.. alhamdulilah sesangat.. cam mirul gak ler.. tapi klu mirul kejap je..ok.. pastu.. takmo dah

one love said...

seriously sweet akak...

saya rasa nak nangis pulak nengok!
serius!

sweet ya amat

~Eila @ Along~ said...

eila suke tgk gelagat anak kak rose..alhamdulillah..semoga mereka jadi anak yg soleh & solehah...

CRAZY BEAUTIFUL88 said...

irtiyah
terima kasih dan InsyaAllah semoga semuanya mengikut landasan islam

shifu67
papa memang solat tak pakai baju, tulah nak kena ingatkan papa takut abang ikut nanti

ciklinn
tugas mak semua sama kan

kulna jentayutiara
tima kasih, InsyaAllah harap-arap semuanya berkekalan

cutemiut78
mirul kecik lagi, si kasih tu maner nak ikut sangat, kejap aje solatnyer

one love
tq very much

CRAZY BEAUTIFUL88 said...

Eila@ along
terima kasih, InsyaAllah atas berkat doa dari along tu

 
template by suckmylolly.com