Tuesday, March 10, 2009

SPITAL



kan aku dah cakap mesti kena admit punya, sib baik tak bawak abang ngan kasih kalu idak maunyer haru-biru. aku pun direlakan admit sebab nak jaga kandungan, as usual aku dimasukkan ke spital sebab ader darah tinggi. tapi tak lah beraper tinggi sangat sebab aku ikut law makan ubat. tapi dr. marlek nak gak aku kena pantau barang 2-3 ari kat sini. tapi kami siap buat perjanjian yang aku nak kuar ari isnin gak sebab aku nak gi kerja hari selasa, bukannya sebab aku pekerja yang baik. tapi aku tak nak rekod aku buruk sangat kat opis, aku dah agak pas ni mesti sebulan sekali masuk spital, jadi ader baiknyer aku kurangkan ambik mc kalu nak admit gak, biar ari cuti. banyak bulan lagi dan kerana tulah aku tak nak mc sangat.


aku admit pun sorang-sorang, tak nak ganggu rizal tengah kerja, lagipun bukan aku tak biasa masuk spital, lagipun bukan aku sakit tenat, cuma tekanan darah aje yang tinggi, yang lain sihat walafiat. time dr tengah setkan tekanan darah aku 10 minit sekali, aku off kan h/phone, tido barang 2-3 jam. doc cakap lagi cepat tekanan darah aku turun, lagi cepat aku boleh balik umah.



memula tu depa tempat kan aku kan observation room, pastu bila dah tekanan aku mula menurun baru dipindahkan masuk ke wad.



tu jugaklah kenapa blog aku tak ber update bagai. aku memang x der daya nak berblog. aku letih sangat, kerja aku cuma tido, tido dan tido aje




5 comments:

Anie said...

take care...jaga..kandungan elok2 yer..

atty's said...

sian rose..takecare ye rose..

ai said...

alahaii..syiannye kau kak! huhuhu, pasni aku nk contohi kau le kak rose. Kalu doc suh sdmit, relakan je.. ;P

mummYaeesh said...

ala..siannye kena admit lak...sorang plak tu...tabah la u ni...klu weols mau meraung!woohoo..

CuTeMiUt78 said...

alkisahnya ya kak.. kesian akak.. anyway.. semoga kandungan akak dan akak gak sihat hendaknya

 
template by suckmylolly.com