Monday, May 25, 2009

THE ULTRASOUND RESULT


  • On 23 Mei 2009, saturday, I went for my 16 weeks ultra-sound at the hospital. I had to go it alone while my laki busy memanjang kat opis. ni kali ke dua dah aku gi sorang-sorang. rizal tak kira hari cuti ke hari kerja ke, busy memanjang aje. busy tul lah mamat ni. jangan ari aku nak beranak pun busy cam gini, mahu aku majuk 200 hari.

  • Doc Marlek cakap, baby nyer tak der "hot dog" ader "burger aje" , but didn't get the best view of her "privates" so it was very reassuring to see that baby #3 is confirmed for sure a girl! tapi kira okeylah tu. Alhamdulillah, syukur pada Allah S.W.T. Doa aku dimakbulkan oleh Allah S.W.T kerana aku memang nakkan anak yang aku kandung kan ni pompuan. aku pun bfore pregnant dah siap ader nama untuk baby girl.
  • I am so happy when the doctor announced that it’s baby GIRL. I quickly announced it to rizal and mami and they were both happy.


3D ultrasound
terus-terang cakaplah kan, aku memang takut nengok gambor 3D ultrasound ni, macam-macam duk main kat kepala hotak aku ni. Nampak cam pelik pun ader, member aku lagi kurang ajor ader ke patut dia cakap cam Alien, cam nak cili-cili aje mulut tadok insurans tu. Aku lak cam tak puas ati sebab doc marlek tak nak explain very the detail pasail baby aku. may be sebab aku sorang-sorang kot, kalu ader laki kat sebelah, mahu lebat dier bercriter bagai. Sib baik assistant doc tu, cakap 16 weeks, not very clear, wait to another 4 weeks, InsyaAllah semuanya akan clear dan mudah for doc nak explain kat aku. Ye Ke?????

8 comments:

CuTeMiUt78 said...

oh.. tahniah kak, wah.. ada kawan la kasih ya :D

Pocket said...

err, pocket pun tgk cam tak tahu ujung pangkal nyer,
tp congrats!!
baby girl yer,
kena la start bli baju pink:)
tak pun kuning cair :D (Apa la kena mengena)

Bunga Binti Nordin said...

yahuuuu!!!

MULAN said...

tahniah dear... geli kan tengok gambar 3d tu..

Dee said...

congrats!! girl ye..

Bibu said...

wah..lama tak dgr citer kak rose..congrats!

Sue Sally said...

dh lama tk melawat blog u..yeah yeah its a gurl.! so sweet

lily lotus said...

yes! kasih ada geng...hehe

 
template by suckmylolly.com