Wednesday, December 09, 2009

MAKE UP


dulu masa amik course secretary, diaorang ader ajar cara-cara make up, so bermula dari situ, aku giler bermake up, pantang gi shopping mesti carik make up. lipstick dok sah cakaplah, nak kuar aje dari umah mesti nak kena calit lipstick gak. time tu lah time zaman kolej, budak secretary semua giler nak make up bagai. kening jangan cakaplah mesti nak bentuk cantik-cantik, semua nak glamor, semua nak jadi paling jelita lah kononnya, dululah time belajar dulu dah lama sesangat dah pun.

pastu masuk alam pekerjaan, aku dah jadi boring ngan make up bagai, lebih selesa pakai sunblock aje, bedak asas bagai, lipstick semua aku dah tolak tepi. aku lebih senang gi kerja pakai sunblock ngan mascara aje, kening pun tak amik port dah. blusher tu time ader meeting aku pakailah takder tak pakai sangat. nengok acara lah. kekadang kisah kekadang tak kisah langsung. nengok mood. aku lak asal kerja aje mesti kerja ngan company secretary, so selalu lah jumpa ngan board of director company yang aku kerja, pastu boss aku time tu Puan Arni agak bengang ngan aku sebab bibir pucat tak berseri. paksa gak aku pakai lipstick, sampaikan boss aku adiahkan aku lipstick, aku patuh cakap boss aku tapi pakai time meeting aje, tak der meeting memang aku tak pakai.

pastu tukar kerja lain pun sama kena sound pasal tak pakai lipstick. tapi aku tetap gak sama cam ari ni tak suka pakai lipstick. kalu bukan ari kerja lagi aku tak make up, kuar cam gitu aje. so ari tu aku cubalah beli satu blusher yang dari brand yang aku pernah pakai, tupun aku jarang pakai, as ai said bfore time meeting aje pakai, so laki aku tak noticelah sangat, ader satu ari tu aku try pakai blusher kat umah time nak kuar ngan laki aku.............

dia boleh sound aku "aper yang pink kat pipi tu" .........................................
so kalu laki dah sound cam gitu makner nya dia tak sukalah kan....
aku jawab "blusher baru beli, tak suka ke"
dia cakap, tak yah lah pakai blusher bagai, natural ajelah, gi kerja lain lah criter....................


1 comments:

ai said...

akak dh cantek semulajadi...takpe je.. (^_^)

 
template by suckmylolly.com