Tuesday, February 09, 2010

OPIS


hari sabtu aku kena gi opis, siapkan kerja, ader beberapa kerja lagi yang aku tak dapat bereskan tapi aku tak beranilah gi sorang-sorang, seram sejuk aku kalu duk opis sorang-sorang, aku bawak kasih nemankan aku. abang danish kat sekolah, ingatkan nak ajak abang tapi tulah, abang balik sekolah kul 12.50 ptg, sedangkan semua board paper nak kena antor bfore 5 pm.
  • time ni aku tengah nunggu ex-tunang aku, hasrie datang nak bagi diari ngan tumbler kat abang danish n kasih. walaupun kami berdua tak der jodoh tapi persahabatan tetap dikekalkan. dulu masa bercinta bagai kan main berkepit agi, pastu bila tarak jodoh, gaduh masam muka. takmo lah cam gitu, tak elok kan, kita kena kenangkan budi orang gak. asalkan menda tu tak memudaratkan umah tangga. Hasrie tetap hormatkan aku sebagai isteri rizal. dan dia pun sedar hakikat tu. tak der istilah ganggu umahtangga orang sebab rizal pun tahu bini dia camner.
  • tapi dalam bab cintan-cintun ni, akulah yang patut dipersalahkan sebab elok-elok jadi tunang orang boleh lak jatuh cinta ngan laki aku lagipun plus jodoh tak der ngan hasrie, mungkin ader hikmah disebaliknya. Apapun walau tak der jodoh, kami berdua tak berdendam gitu gak ngan laki aku still hormatkan persahabatan kami kerana time aku ngan hasrie nak break dulu, hasrie yang jumpa ngan rizal soh rizal jaga aku elok-elok, jangan persiakan idup aku. tapi tu semua cerita lama. yang penting aku cuba nak kenenkan hasrie ngan seri, tapi tulah si seri ni memilih lak, tak nak kawin ngan orang yang kampungnya kat felda, jauh sesangat katanyer....



hasrie pun baik ngan abang n kasih, setiap kali hasrie datang kl, mesti ader buah tangan untuk anak-anak aku.



pernah gak hasrie ni kuar dating ngan seri tapi tulah tak berjaya, mungkin jodoh pun tak kuat pun, bersusah payah gaklah aku carik kan jodoh untuk hasrie, tapi semua tak jalan, mamat ni pun bukan muda agi, umur dah 37 tahun tapi tulah muka awet muda, cam umur 27 tahun aje.


3 comments:

aLiYaHaRiZ said...

bagusnya kak rose ni...wany suke lah cara akak berkawan. akak menghargai persahabatan. Hb akak pun bagus jugak sebab dia memahami diri akak. Dia boleh terima persahabatan akak dgn ex-tunang akak.

Abang Danish tu pun berbudi bahasa. Suke sgtlah wany tengok family akak ni...

Ibu to AqiF n ImraN said...

Hai kak rose..betul lah ex akak ni mmg awet muda...kalau nak match akak dgn dia sekarang heheeh mcm x masuk pulak mcm kakak n adik....kak rose mmg sepadan dgn abg rizal :)......seriously kak rose...mcm budak2 jer ex akak ni.bertuah awet muda....

Anonymous said...

hai kak..hasrie tu sgle lg ekk..nak berkenalan boley?hehe

 
template by suckmylolly.com