actually saya nak masak tomyam ari ni tapi camner saya boleh lupa bahan terpenting, daun limau purut, dan saya tak kan masak tomyam kalu daun limau purut x der, tak derlah rasa tom yam kalu tak taruk daun.
ayam pun dah siap terperap selama 1/2 jam, nunggu untuk di goreng aje
dah tomyam x leh buat, ayam lak saya dah perap maka saya gantikan ngan masak dalca, favorite pak mertua saya
umah pak mertua saya ni ader 8 orang n termasuk saya satu family ader 4 jadi saya kena masak untuk 12 orang.
tapi saya masak taklah sepantas mak saya, sekejap aje dah boleh makan, kalu saya yang masak haruslah sabar menunggu, bukan memasak yang lama tapi part nak siapkan barang-brg tuk dimasak tu saya amik masa yang lebih sikit.
1 comments:
kak, tgk ayam grg dlm kuali tu pn dh wat kecor lio...adusla..tahan jelah...lapo neh lapo...hiks...=P
Post a Comment