untuk makan malam aku kena masak lain, lauk tengahari tadi dah pun habis licin. malamnyer aku goreng ikan ngan buat masak lemak cili padi pucuk paku. Lebih santan buat dalca ader lagi so boleh guna untuk masak lemak.
tapi budu x leh tinggal, aku buat ulam terung, timun ngan kacang botol
dan orang paling berselera saper lagi kalu bukan my dearest rizal, bukan disebabkan lauk yang aku masak sedap daaaaaaaa, tapi sebab ader budu ngan ulam, laju ah dia duk makan.
n dialog kurang asam rizal adalah :-
rizal : sedaplah makan nasi malam ni, 2 kali bertambah
aku : aper yang sedap, masak lemak ke?
rizal : taklah budu ngan ulam tu, betul-betul buat naik selera
kurang asam, budu ngan ulam yang sedap...................
aku : aper yang sedap, masak lemak ke?
rizal : taklah budu ngan ulam tu, betul-betul buat naik selera
kurang asam, budu ngan ulam yang sedap...................
10 comments:
ala jgn merajuk akak sbnrnya pucuk paku tue pun sedap gak...berselera jer tgk...
Pandai you ni memain peranan sebagai seorang menantu bila balik kampung.
Betul la orang tua cakap even semoden mana hidup kita tapi sebagai perempuan kena juga masuk dapur sekali sekala kan.
masak lemak tu mmg nampak sedap...perghhh dah lama nonie tak makan masak lemak pucuk paku...
heh..heh..heh.. gitu ler plak..tapi makan smpi bertambah2
alahai,.. masak spesel2 budu yg sedap,. tu saje je tu,.. nk soh akak masak lagi next time.. he he
skali skala makan budu ngan ulam memang naik selera....
Ohh...budu dan ulam sudah semestinya...rindu weh!
hehe..mmg nampak sedap pun..
sedap tu budu..!! kak rose oiii
hehehehhe...budu ngan ulam yg tak payah msk tu yg dikatanya sedap erk...sabo jelah...tp nmpk sedap jer lauk pauk tu..mskn kg the best lah kan kak....
Post a Comment