Wednesday, June 25, 2008

SELAMAT JALAN MY DEAREST RIZAL

bye-bye ayang


sorrylah ai lambat update blog coz pagi ni ai busy sikit. rizal called cakap dia kena outstation ke JB today. so pandai-pandailah balik sendiri ya. last nite we discussed about independent wife. ai x nak jadi independent wife coz nanti my dearest rizal akan jadi terbiasa "x apalah ayang boleh buat without me" , " x apalah ayang kan boleh gi sendiri" " x apalah bla - bla -bla" . ai x nak idup ngan u cam orang bandar, ai nak idup ngan u stye orang kampung, semua nak berkepit bagai selagi boleh berkepit.
yang, x ader maknanya umah tangga kalu semua bini nak buat, laki penat so rehat ajelah kan....actually dulu pun aku semua boleh buat, pastu rizal macam dah terbiasa so dia sedaplah apa-apa hal dia soh aku aje. satu ari tu papa cakap kat aku x usahlah ikut stye orang bandar semua bini boleh buat coz laki busy giler babas. apa pun kena bagi jugak laki jalankan tanggungjawab dia walau sesibuk maner. ater, laki ai bukan PM pun nak sibuk memanjang. orang besar pun idak. x kan semua ai nak buat kan.
betul jugak apa yang papa cakapkan, bila kita selalu berdua, umah tangga akan lebih bahagia, kalu laki sibuk kat siang hari dah malam penat giler, ari minggu kan ader. x salah soh dia nemankan kita ke maner aje. orang berbini nak berbini so tanggungjawab kenalah ader. idak gitu.........
my dearest rizal, biarlah seribu member u tu dapat bini yang independent tapi ai tetap x nak jadi independent. ater ai kan ada suami kalu semua ai nak buat, baik x yah bersuami. idak gitu my dearest rizal....

3 comments:

rizal said...

ayang, yang gi kul 1.00 lah, amboi x abis lagi ke pasai independent, sorrylah yang lupa yang ni orang pantai timur. dan paling penting awak tu manja sangat. sorry yek...

PuteriSatu said...

salam kenal...mesti pasangan romantik ni kan..akak tengok dari komen kat atas tuh..salam kenal dari akak n family...

apapun...pendapat akak pun sama cam C.B...klu dah kita wife ni buat semua...apa yang husband kita leh buat kan..nanti diorang susah hati tak de sumbangan utk family kan...huhuhu...

mad redo1 said...

mmmmm... what should I say here, having a partner who could do almost anything is a blessing, furthermore if the partner is willing to do his/her share of those things too...

bak kata 'wonderpets':

apa yang penting, kerjaaaasama.

hehehe...

 
template by suckmylolly.com