Tuesday, July 22, 2008

ABANG

disebabkan aku jarang marah, so bila tertinggikan sore sikit, mulalah abang meraung
abang : why mama marah abang, mama x love abang, biar abang go back kampung, sleep kat atuk's house aje. mami x love abang, mama x love abang, papa x love abang, jiji x love abang, kasih x love abang, semua x love abang. biar abang go lah cam ni... huwaaaaaa

aku nak pujuk abang x nak, abang lari gi kat mami



aku jarang sangat marah abang n kasih, pukul lagi lah x pernah. aku ikut cara didikan tuan besar, cakap very nicely, x pernah ninggikan sore. tukang bebel, tukang cubit anak, tukang rotan anak adalah mami. aku ngan rizal x sampai ati nak marahkan abang n kasih apatahlagi pukul. coz bila nengok muka abang n kasih tengah tido, mula lah rasa menyesal sbb marahkan depa berdua.
tapi semalam aku cam ninggikan sore sikit aje, bukan banyak pun. aku ninggikan sore coz abang x sengaja iron baju aku terus jadi berlubang. ianya macam tindakan refleks aku terkejut nengok baju tu rosak terus tertinggikan sore. aku ninggalkan sekejap iron coz angkat h/phone, pelip mata aku aje, abang dah main kat situ.
kesian kat abang. tuan besar marah kat akulah coz aku yang cuai bukannya abang. abang still small so don't expect lebih-lebih.

8 comments:

izman said...

anak2 mmg suka explore dan buat somethings funny. tapi aku personnaly akan marah dan tegur anak yg buat silap.

rasp said...

wah uols very the loving couple ek..if rasp, kalo buat salah mesti kena tegur, if kesalahan extrem kena marah.. dia ada stage2 dia tu *ihiks*

pearlEJ said...

alahaiiii... nangis abg ni... eheee.. dia terkejut kot tu.. tak pernah dgr suara tinggi2 kann sebelum ni.. tetiba terdengar, menangis la dia kann...

ratna said...

siannyer tgk dia nangis... sedih betul nampak gayanya...

Akak said...

Salam..

Pandinya dia lari kat Tok Mami dia utk mengadu nasib kan...

Budak2 mmg camtu tapi ada masa kena marah juga nanti kalau kita diam jerr melampau pulak dorangkan..

antalya said...

bak kata pepatah..syg anak tangan2 kan.
off-topic jap ye. pics sy tu amik kat Tmn Tasik Perdana. Pameran lanskap 2008. smpai 27julai ni pameran nye. akak bwk la anak2 ye.seronok

PerantauSepi1306 said...

sedihnye abang tu... hmm sekali sekala marah anak takpe... bak kata pepatah, meluntur buluh biar dari rebung ;D

CRAZY BEAUTIFUL88 said...

izman
tulah kelemahan aku, aku x boleh nak marah anak, nak tengking pun aku x sampai ati. laki aku just jeling mata aje anak dah takut.



rasp
itulah kelemahan akak yang utama, akak x sampai ati nak marah, kesian nengok muka dier

pearlej
tulah dia terkejut, x pernah-pernah mak dia ninggikan sore, tiba-tiba aje

ratna
tulah sebab kak rose x sampai ati nak marah anak

akak
tulah akak, saya kesian coz tok mami dier kalu marah perrh semua takut. kalu kena rotan sambil berbintat lah badan


antalya
okey insyaAllah nanti ari minggu kalu tuan besar free akak bawak


perantausepi
itulah kelemahan akak paling utama, susah betul nak marahkan anak-anak, x sampai ati. coz bila dia duk ngna tok dia waktu akak kerja, bukan kena marah, kena rotan pun ader. tu yang akak kesian tu. mak akak garang giler

 
template by suckmylolly.com