Tuesday, July 22, 2008

ACCIDENT


nak gi melawat ina n family


yesterday i received news that my good friend, ina din had an accident. aku dah x senang duduk dah kat ofis. rasa macam nak gerak terus aje gi Hospital Ampang. tapi apakan daya, ader pra kaunsel sok, so semua presentation kena siap. aku cuma mampu menangis dan x sabar sangat nak nungu petang jumpa diaorang.


Pemandu yang langgar ina tu mabuk n menyebabkan ina terhantuk kat stering, azid tercampak keluar ikut cermin depan n zira tersepit. hanya Allah S.W.T sahaja yang tahu perasaan aku. Ina din is my good friend n former "tuan rumah" coz zaman bujang membujang lu aku duk menyewa bilik kat umah diaorang. Masa tulah aku kenal ngan ina, dan dia ngan suami dialah yang menjaga aku sepanjang aku di KL lu. Dan aku sayang sangat kat zira n azid coz akulah baby sitter diaorang kalu mak ngan ayah dia nak kuar dating.


so semalam aku terus bergegas melawat ina dan anak-anaknya. ai haven't seen ina in over a year kot, n a lot has changed since my last visit to them. zira standard six, azid standard four and he is sooooo tall.


dan aku x bik photo coz keadaan yang sangat menyedihkan menyebabkan aku lupa segalanya kecuali menangis di sisi ina dan anak-anaknya. keadaan itu juga turut menyedarkan aku terlalu sayangkan ina dan keluarganya. dan aku juga merasa amat bersalah kerana pandan indah ngan kampung pandan bukanlah jauh maner tapi kesibukan aku menyebabkan aku terlupa pada orang yang pernah menjaga aku satu ketika dahulu. apapun kalu ina ader membaca blog ni, percayalah saya sayang kat awak dan chik na sayang giler kat zira dan azid, maafkan chik na kerana chik na dah terlalu lama lupakan awak berdua. Mungkin kehidupan chik na bersama keluarga menyebabkan chik na alpa sekejap. apa pun chik na berjanji, lepas ni pasti chik na akan selalu visit zira ngan azid.







6 comments:

cendawanintim said...

Semoga cepat dia recover yer...slalulah doakan tuk dia..

awak jugak, take a good care..

rasp said...

syukur alhamdullilah semuany ok walaupun mesti ada yg luka2 kan.. kita sama-sama doakan they all have a speedy recovery k...

CRAZY BEAUTIFUL88 said...

cendawanintim
insyaallah

rasp
tq very much

Along Abdul Karim said...

Sama2lah kita doakan kwn akak dan anak2nya cepat pulih yek.

PerantauSepi1306 said...

wishing ur fren to get well soon too... banyaklah bersabar dan doakanlah dia supaya segalanya baik-baik belaka, K

CRAZY BEAUTIFUL88 said...

along abdul karim
insyaAllah

perantausepi
tq very much

 
template by suckmylolly.com