Thursday, July 31, 2008

AMBOI-AMBOI

amboi-amboi kasih, mengemas umah x abis lagi sibuk duk ngekor aper abang buat
see, kasih pakai selipar. ni nak kena ni


abang n kasih dedua pakai selipar kat lam umah, buat perangainyer. ingat boleh selamat lah tu, kejap lagi mesti kena piat








as ai told u bfore, ai jarang marah anak-anak, apatah lagi nak ninggikan sore, so anak-anak memang x takut ngan ai. mami lak tengah duk layan criter Ezora kat lam bilik, papa ngah shower, abang n kasih apalagi bermaharajalela lah. dipakainyer selipar kat lam umah. aku larang depa x dengar, so mami ngan kuasa veto dia tanpa bersuara terus capai rotan, memasing kena rotan 2 kali sorang kat kaki.

4 comments:

Kak Lady said...

Rose...orang tua2 dulu selalu cakap...kalau nak rotan anak...rotan kat kaki...tapi jgn rotan selalu...nanti dia dah tak takut sangat lagi...orang kata dah lali...

Macam akak...rotan sekali...lain2 hari tu gertak aje...semua dah takut...hehehhe

Ada anak2 sebesar abang & kasih tu memang penat...kadang rumah tak boleh nak bersih...

CRAZY BEAUTIFUL88 said...

kak,
emak saya tu memang garang, dia memang rotan kat kaki, anak-anak bertuah saya tu suka buat hal tulah emak saya geram sangat

rasp said...

sis, i pun rotan gak my kids for disiplin, pun kat kaki..tapi tak slalu...jarang2

first i bagi warning dulu 3 kali then kali ke-4 buat kesalahan yg sama apalagi rotan lah..tapi now they all kalau buat salah sampai 3 kali je lah..sbb takut kena rotan hehehehehe..

tapikan malam2 masa they tido, i yg nangis sbb kesian tengok they kena rotan tu ;D

CRAZY BEAUTIFUL88 said...

rasp
perasaan nangis bila anak tido, pun sama berlaku kat kak rose, sebab tulah kak rose x leh pukul, x sampai ati, biar nenek aje yang pukul

 
template by suckmylolly.com