Thursday, July 10, 2008

LIPSTICK

see, rantai lagi besar pada tuannya

abis hancur sudah eji nyer lipstick


mama, cantik tak tasih?

pas puas make up, belai rambut lak

tuan besar agak marahlah coz kecik-kecik lagi dah pandai nak bermake-up bagai, lebih-lebih lagi hobi tu disokong oleh Eji yang sibuk duk bagi make-up yang ala-ala nak abis kat kasih. ai sendiri pun ada belikan make up tipu-tipu, alah mainan punya, tapi satu pun kasih x nak sentuh coz bukan ORIGINAL BEB....

tapi with kasih ni susah kita nak marah coz sorenya aduhai lembut giler, x sampai hati nak marah atau tinggikan sikit sore. tuan besar lagilah dengar sore kasih aje terus cair. nak x nak kami biarkan lah dia make-up. Sorang aje kat dalam umah aku tu yang boleh marah dan babat kasih ngan rotan. Sapa lai, kalu bukan..MAMI

satu hal lagi, kalu nak gi maner-maner, beg make-up mesti bawak. HARUS. kalu idak moody satu ari. walaupun tuan besar x suka, tapi aku suka coz aku suka nengok pompuan yang bawak make up lam h/bag, nampak seperti itulah WANITA SEBENAR, bukan cam aku, kalu balak nengok pun fikir 2 kali. kan nampak cam anggun aje, lepas makan gi toilet pakai lipstick, ai suka nengok my friend sorang tu, pas lunch aje terus cari ladies, bukan nak piss but nak touch-up balik, ralik duk sebelah dia, macam-macam menda my friend pakai. cantik. ai like


4 comments:

ratna said...

beg make up harus bawa. mana la tau tetiba kena pegi tempat yg grand..tak der la muka tu toyeeee jer..

salam perkenalan.

BENTARA said...

my daughter pun sama laaaa... pantang lipstick terleka sikit, habis muka dia conteng. Bangga lak tu.

Oh ye, anything yang boleh meninggalkan warna, semua dia conteng. Termasuklah arang kayu. Celak la konon. Habis muka jadi hitam hehehe...

Kak Yong said...

hahahaha bila yong tgk gmbr ur daughter main lipstick tu kan, teringat masa zaman tecik2 dolu2..tu laj kerja yong hahahaha habis lipstick mak patah semuanya!

Shopaholic Mama said...

girls are like that. My daughter time kindergarten nak pakai perfume gi sekolah! Now in her bag jln2 ade compact powder, lip gloss (for fun), miniature perfume & hair brush.

Still acceptable asal jgn over dari the Mother!

 
template by suckmylolly.com