Thursday, August 28, 2008

TIMA KASIH AYANG

rizal susah hati saya x der laptop, 10 x duk call tanya nak ganti dengan yang maner, masalah nyer lap top tu x penting untuk saya sangat, saya bukannya manager or juru audit yang memerlukan laptop untuk buat kerja kat umah, saya cuma setiausaha di badan berkanun yang bukanlah busy giler-giler seperti secretary di swasta yang mengorbankan masa di umah untuk buat kerja. saya buat kerja kat ofis sahaja dan x pernah bawak balik di rumah. never. saya amat menghargai masa bersama suami dan anak-anak di umah.



kerana itu jugalah saya menolak tawaran kerja di syarikat swasta kerana bila di kira di congak balik, saya rasa saya tidak bersedia untuk mementingkan kerja daripada keluarga. temuduga yang saya hadiri hari tu telah berjaya dan gaji yang di tawarkan juga dianggap menawan hati, tapi rizal cuma cakap satu perkara aje
kalu ayang rasa duit atau kerjaya lagi penting, pergilah saya izinkan
tapi
kalu ayang rasa saya dan anak-anak lagi penting, still ajelah kat situ
dalam sangat maknanyer yang membawa seribu maksud
so yang, x reti-reti lagi ke, lap top tu x penting buat masa ni














10 comments:

AzurA said...

he he he..betul..dah kerja kat opis jerlah dak... cam kat umah mana nak sempat... baik layan anak ngan titon jer..ha ha ha.. tapi at least bile ada laptop leh ler privacy kan die untuk kegunaan sendiri muahahahahahah

Eida said...

akum..
ada tugasan terbaru semperna menyambut ramadhan... sila ke blog eida :)

yOnnA said...

masa dengan keluarga adalah masa paling bahagia =)

cutemiut78 said...

emmm..membawa maksud yg mendalam tu.. pe pun family lg pentingkn kak..

cutemiut78 said...

klu nak tgk citer kita..link sini.. http://cute-miut78.blogspot.com

Pocket said...

pocket tingin sangat nak memiliki laptop skrg ni,
pasal banyak sangat ber'mobile'
tp somehow takder rezeki lg..
ahaaaii...

CRAZY BEAUTIFUL88 said...

azura
tulah ada laptop lagi privacy tapi biar dululah, x penting sangat

eida
okey eida nanti kak rose buat

yonna
betul tu

cutemiut78
memang maksud dia dalam sedap didengar tapi pedas sampai menusuk ke kalbu

kak rose ader link blogs adik, nanti kak rose masuk

pocket
insyaAllah lambat laun mesti dapat jugak cuma lambat ngan cepat aje

MAMA 2 FIRNASYA said...

Hi..link to http://firnasya@blogspot.com, nice reading ur story...

MAMA 2 FIRNASYA said...

HI..like to read ur story visit mine http://firnasya@blogspot.com..

CRAZY BEAUTIFUL88 said...

tq very much

 
template by suckmylolly.com