Tuesday, September 16, 2008

CUAI

hari ni abang tanya aku betul-betul "today abang school kan mama"
CONFIRMED





CUAI itulah perkataan yang paling sesuai untuk aku sekarang ni. malu pun ader pada rizal kerana kecuaian yang tidak sepatutnya berlaku. Semalam, cam biasa aku kejutkan abang, mandikan abang, pakaikan baju dan siap segala mak neneklah nak gi sekolah. semalam aku x sempat nak antor abang naik van so aku minta tolong mami antorkan, tut tut kul 8.00 pagi terima panggilan dari mami, van x datang, may be abang lambat turun kot. aku mintak tolong eji antor abang gi sekolah, sampai kat saner, sekolah DITUTUP.
balik dari opis petang tu aper lagi, berdas-das kena tembakan dari mami coz x check schedule abang, tulah aku cuai giler, rupernya semalam adalah hari festival moon cake, so sekolah abang cuti.
memang salah aku coz alpa ngan menda-menda kecik camni, kesian kat abang coz kena bangun pagi-pagi, tunggu van sampai 1/2 jam rupernya x sekolah. bila direnung kembali kesalahan ni, rasanya aku memang x cukup masa, aku terlalu busy biler sampai kat umah sampaikan aku jarang ader masa untuk berehat. jadual kerja umah aku terlalu padat. aku pun sama ngan para-para isteri yang lain tapi x tahulah memang x der masa.

5 comments:

atty's said...

sian ros..takpe ler ros ..dah nak terjadi..

CRAZY BEAUTIFUL88 said...

tulah, cuai bangat saya ni

Mummy Lieza said...

alaaa.. ini memang asam garam menjadi seorang ibu .. jgn dipeningkan sangat rose...

rasp said...

ala..kita kan manusia, mesti ada buat salah.. mana ada yg perfect sis..

CRAZY BEAUTIFUL88 said...

mummy lieza
ni baru kecik lagi kak dah besar x tahu cam ner lak

rasp
betul tu, tq very much

 
template by suckmylolly.com