Wednesday, September 17, 2008

NUZUL AL-QURAN

abang dah terbiasa bangun seawal pagi walaupun abang tahu today x yah gi school. tapi abang pelik kenapa mama n papa dier bersiap bagai sedangkan abang x yah gi school. selalunya kalu abang cuti kami berdua pun cuti. mula-mula abang x caya abang ingatkan kami berdua nak keluar gi maner-maner tapi pas nengok papa pakai uniform dan aku pakai baju opis baru abang faham.

tapi abang tetap pujuk aku x yah gi kerja, "bawak abang go jalan-jalan lah mama, dah lama sangat abang x go jalan-jalan, papa asyik busy aje kan"

alahai kesiannyer kat abang, rasa sedih lak dengar, rasanya lam bulan puasa ni memang kitaorang x der gi maner-maner pun. papa lak amik peluang gi bengkel coz kerja x banyak sangat kat opis. lagipun papa cakap bulan pose ni banyak benor kereta masuk workshop. rezeki-rezeki, rezeki tu.........................................

kesian kat abang, x perlah nanti next week kita gi shopping yer, gaji dah masuk next week...


15 comments:

sakurasa 2 said...

Salam kenal dari sakura, selamat menjalani ibadah puasa

~Cinta Milo Ais~ said...

comel2 la anak akak ni hehe :D

Intan Rosnitta said...

Kesiannya abg nak jalan2. Sabar ya, next week mama bawak shopping baju raya.. hihi

Samalah kita ni. Weekend ni baru nak kuar jalan2 & shopping baju raya. Kesian kat anak2.

:D

su said...

sedeh muke abang,nasib baek dia faham dan mama dia pandai pujuk...

Jard The Great said...

kesiannyer abg... huhu. sepa jag dier nnt?

kirana said...

budak2 pon dah pandai menyimpan rasa kan..

comei2 la anak akak esp ur princess tu :P

kirana said...

budak2 pon dah pandai menyimpan rasa kan..

comei2 la anak akak esp ur princess tu :P

sultan said...

rezki... rezki...

nnt raya byk la duit raya tu...

Adry said...

kesian si abang.. hehehe.. kalau bosan sangat meh abng plak yang bawa jejalan.. hehehe

Adry Sabry @ http://www.adrysabry.com

achik said...

ala ciannya dia..

CRAZY BEAUTIFUL88 said...

sakurasa
salam kenal dari akak jugak, selamat berpose, tq coz singgah

cinta milo ais
terima kasih banyak-banyak

intan rosnitta
weekend ni bestnya, akak belm dapat gaji lagi, tunggu gaji ah

su
pujuk beli vitagen terus jalan

jard the great
nenek dia

kirana
terima kasih

sultan
x beraper nak banyak dik coz bapak dia x suka berjalan suka lepak umah layan tv

adry
kalu nak bawak anak akak poket nyer kena tebal dik coz abang ni asyik nak beli toys aje kalu kuar

achik
tulah kecian kat abang

Eida said...

salam..
ada poem utk kak rose

Ungku Nor said...

salam bebeh..
terserempak dgn link awk kat blog kak Tasik..hehehe

awk keje, rasa sian je tengok anak kena tinggal ek..
akak tak keje, rasa sian lak kat diri sendiri..hahahaha ;p

CRAZY BEAUTIFUL88 said...

eida
terima kasih, nanti akak amik yer

ungku nor
kelakar lah ayat akak tu, tulah kalu lah husbanda saya tu jutawan nak aje saya benti jaga anak kat umah

mother of two said...

kdg-kdg kesiankan..tapi younger generation mmg dah paham...selamat berbuka

 
template by suckmylolly.com