Thursday, September 04, 2008

SEKOLAH KEBANGSAAN PANDAN INDAH

pagi tadi, seawal pagi, kitaorang gi daftar abang kat sekolah rendah. ari tu dah pergi register tapi ader menda yang x bawak, maka tunda dulu. pas tu rizal mintak tempoh nak pikiq dulu betul-betul so after 5 or 4 months agreed abang pi sekolah pandan indah, kusut kepala rizal bila aku duk berulang kali tanya dah made decision or not pasai sekolah anak. but finally, rizal ikut pandangan aku yang x beraper setuju abang gi sekolah cina. Memanglah bagus dan amatlah bagus kalu abang belajar di sekolah cina, tapi kita kena pulak tengok tahap penerimaan abang danish pada mandarin.
every month, teacher wong akan update kan kitaorang pasai prestasi abang, dan memang sah & confirmed abang memang x berapa pandai mandarin, tulis lagilah hancus, so bila kitaorang mintak pandangan teacher wong pasai sekolah, dia pun setuju abang sekolah biasa coz takut abang x leh nak ikut nanti. kan ketinggalan kat belakang. tapi sebenarya perkara yang menyebabkan rizal setuju abang sekolah biasa adalah kenyataan daripada papa coz papa aku yang dahulupun sekolah mandarin x beraper nak galakkan cucunyer, katanyer lebih baik antor sekolah biasa, lain orang lain pandangan.


finally abang akan sekolah kat sini pada tahun 2010 dan bulan 8 tahun depan kena gi buat pengesahan. biarlah 2 tahun ni abang sekolah kat tadika cina coz itu tadika pilihan nyer, dan tadika ini jugak yang menyebabkan abang suka sangat gi tadika. Gila sangat kan kitorang, masa umur abang 4 tahun aku masukkan abang ke Q-Dees, tapi dalam bulan 3 abang x mahu lagi gi sekolah, setiap hari menangis maka kita orang turutkan sahaja kehendak abang, bila dah masuk umur 5 tahun, kitaorang nak register balik abang at Q-Dees tapi abang macam dah fobia, pas tu kitaorang bagi abang pilihan, maner tadika yang abang nak pergi, semua kitaorang bawak, smart reader kids, tadika ilham bistari, Q-Dees, Yu-Der, tadika cemerlang dan tadika pandan indah (mandarin). abang pilih tadika pandan indah (mandarin). dan pilihan itu memang tepat coz abang suka gi sekolah.


4 comments:

Mummy said...

dah besar anak terunanya...

atty's said...

tahun 2010 pun..fir masuk tahun satu..
insyallah..abang okeh tu sekolah tmpt tu nanti

PuteriSatu said...

lama akak tak jengok blog ros ni...rindu nak tengok telatah anak-anak ros yang cute2 tu....oh kira dah tukar sekolah la ye...

cutemiut78 said...

betul ler kak.. klu kita paksa dia skali pun... klu dia tak blh bawa.. susah gak kan.. lebih baik ikut kan mana yg dia blh..

akak, sila jawab tag kita ya..

 
template by suckmylolly.com