Friday, September 05, 2008

SOGO SALE

kawan-kawan hari ni sogo ada member sale, murah giler especially for brand Padini, Princess, Miki, Poney... murah sangat-sangat dan sangat-sangat. aku apa lagi sanggup amik cuti ari ni semata-mata nak gi shopping baju raya abang n kasih. bayangkan betapa lenguhnya kaki aku coz aku datang sogo jam 9.00 pagi dah beratur punyalah panjang giler kat luar, pukul lima baru abis shopping. pukul lima baru aku ingat nak balik umah, masak. Ya Allah, dahaganyer tuhan tahu, lapar nyer idak, dahaga aje. haus giler tekuk aku. orang ramai, air cond pun dah x rasa.

kalu korang malas nak que panjang, que aje dekat CASH, kalu kredit kad memang hazab, x sanggup aku nengok line credit card punyalah panjang, mahu 2 jam pun lum tentu boleh bayar lagi. kat tempat cash lam 1/2 jam aje aku beratur. aku bayar cash sebab aku x der kad kredit. tidak dibenarkan memakai atau pandai-pandai apply kad kredit, arahan tuan besar. actually dia tahu aku ni boros, kalu pakai kad mahu 3 ari dah boleh licin duit kat kad tu.


masa aku tengah beratur nak bayar



ada 3 plastik, abang punya 1, kasih punya 1 dan for my dearest rizal yang tukang kuar duit, 1 plastik. bahagian aku x derlah, ari tu dah memborong kat Nagoya, x kan x ingat-ingat lagi. mami cakap aku ni hamba baju ngan kasut, kalu mati esok-esok, tanam ngan baju-baju dan kasut bagai. (mami cakap ni, masa dia membebel nengok aku shopping every months).



4 comments:

cutemiut78 said...

mak ehhh.... punya ler sakan umat kat sogo tu.. perrgghh... akak g kul 9 am smpi 5 pm, betul2 shopping tu..

:: p R i n c E s S _ N :: said...

besh gilerr akak dpt kaut mcm2...N g sbtu...x dapek nk kaup...pjg gilerr Q....x dapek r..mau nyerr 2,3j bratur ..

ratna said...

kak rose pun pegi gak ker.. saya pun pegi..maaakkk aii ramai betul org. saya kuar cepat2 takut pitam..hik hik... lg pun saya nak beli satu barang jer..

CRAZY BEAUTIFUL88 said...

cutemiut78
sanggup dik, nak beli baju raya punya pasai, sesak pun sesaklah

princess
tulah memang hazab giler, ramai benor umat manusia yang beli baju anak

ratna
wajib pergi ratna, baju anak-anak murah tu

 
template by suckmylolly.com