Tuesday, November 18, 2008

EX-FIANCE


yesterday, my ex-fiance called me. ader something yang dier duk ngadu. He was my "zaman-zaman kolej" sweetheart. We dated for 7 years n pastu broke up time aku terjatuh ati kat Mr. Rizal. He's a great guy. Sweet. to this day, my mom considers him her part time son. it's hard to explain or imagine but my mom and his relationship has absolutely nothing to do with me.
ai like to believe that he and ai are friendly. the pain of break-up long since passed the who did what to whom no longer an issue. We've move on and we were always good at the friend bit.
Opppppps, laki aku baca blog ni every day so dia memang tahu aku taruk entry ni n dia tahu aku still baik ngan my ex-fiance. Rizal sangat sporting coz aku pun sporting sangat-sangat ngan laki aku tu. My ex call aku cuma nak mengadu domba yang until now dia still single mingle dan susahnya nak dapat mak we yang betul-betul mak we, yang dia duk try bercinta semuanya cam 1-2 bulan aje pastu tak jalan. semua yang dia duk kawan cam x satu kepala. Dan sekarang ni di usia 35 tahun dia masih dan belum dan masih lagi single mingle. Puas duk mencari tapi satu pun x berkenan di hati. aku ader gak bagi seri dating ngan my ex tapi x jalan gak. ader menda yang x kena. so baru-baru ni aku kenenkan my ex ngan adik angkat aku, tapi tulah yang my ex duk ngadu x sehati sejiwa, asyik gaduh menda remeh temeh. susah tul nak carik mak we yang satu kepala.
soalnya mungkin tak bertemu jodoh yang sesuai kot, dah 9 tahun dia ni single. nak kata tak berkerjaya, dia ni kerja financial planner kat bank lak tu. income pun umpppppppppppp lebat gak. Katanya duit nak kahwin dah cukup tapi jodoh yang tak ader.

3 comments:

Snow Peace a.k.a WaWa said...

Tu la kak rose..mcm kes kita la jugak...tak serasi...so dr penat2 nak pikir kasi serasi baik masing2 bwk hal masing2...hehehehehe..
maybe kami ni tergolong dlm golongan yg perjalanan tuk smpai ke titik hujung zaman bujang tu agak jauh..
tp wa pun respek kat akak la sbb leh closed blk ngan ex fiance..pastu cam family plak tu...

eddie dewanaga said...

hoh... dgn seri yg "berseri seri" tu pun tak jalan jugak..?

kena mandi bunga bawah jejambat mrr2 ni... bunga pulak takleh bunga biasa, mesti guna bunga cengkih!!


**nasib baik tak jadik dgn Seri...!
hehehe...

CRAZY BEAUTIFUL88 said...

snow peace akak wawa
terima kasih, x leh lah kak rose nak bermusuh dengan dia coz dia banyak giler nolong kak rose dulu, kenalah kenang budi

eddie
tulah sib baik seri x jadik, eddie ko kena cepat tackle dia ni, dia ni single mingle memang confirm giler x der boyfriend

 
template by suckmylolly.com