Thursday, December 11, 2008

8/12/2008 - SEPETANG DI KAMPUNG

suasana kat kampung jalan damai ni memang best, papa ader pujuk kami soh buat sebijik umah kat sebelah umah papa, rasanya tu memang ideal yang baik, papa cakap buat tapak lu, pastu buat sikit-sikit, tambah tu, tambah ni, jadi tak terasa sangat duit yang kuar. rasanya cam kami pun setuju gak kot ngan cadangan papa.

ni lah rumah dimana aku dilahirkan, aku x lahir kat spital tapi kat umah yang aku berdiri nilah. keempat-empat anak mak aku semua disambut oleh bidan kerajaan. kampung aku pun belum lagi tercemar ngan pembangunan. still ijau lagi saner dan sinir. tanah kat sini pun sejuk sangat.





anak-anak pun suka, so tanpa berfikir panjang lagi, kami dah buat keputusan untuk menetap kat sini bila dah bersara nanti. kami setuju ngan papa untuk buat sebijik umah sebelah umah papa. lagipun from KL to kemaman x jauh sangat, lam 3 jam aje






aksi gedik kasih tercinta

2 comments:

kak ina kl said...

memang best duduk di kg..tenang dan mendamaikan...akak sekarang ni pun duduk kat kg..kg padang balang...damai sungguh rasanya..walau pun kg dalam bandar...

CRAZY BEAUTIFUL88 said...

kak ina kl
memang best sangat dan tersangatlah lebih-lebih lagi kalu banyak warna ijau

 
template by suckmylolly.com