Friday, December 19, 2008

KARI KEPALA IKAN

emm, cam nilah selalunya, bertenggek tepi peti ais, duk pikiq aper nak masak ni. aku lah kalu bab-bab pikiq last minute ni, memang lotih, memula tu cam nak masak labu air ni aje, tapi pastu tuan besar lak x nak, asyik masak air aje, masak kari lah pulak.

okeylah terung pun ader, bolehlah masak kari kepala ikan


see, dah siap pun, sudah boleh dihidang untuk tuan besar

ni favorite eji, tapi bukan makan ngan nasi, cicah ngan roti, sedap.....bertambah-tambah kari tu eji duk ratah




emmm, tapi kepala ikan tu dah hancur lah, aku lupa cakap ngan abang tu jangan duk belah dua kepala ikan tu tapi abang tu dah terbelah nak buat camner, x kan nak soh abang tu takup balik.




dah hasilnya bertambah-tambah lah aku yang makan bukan rizal.......mami cakap kalu kita yang masak mesti x lalu sangat nak makan tapi aku ni tak tahulah perut kategori maner, asal aku masak aje mesti berpinggan-pinggan nasi aku duk makan.

5 comments:

wanie said...

sedap nye kari kepala ikan...letak terung dan bendi banyak2 lagi sedap kan

azie(mama auni& erin) said...

kak rose pandai masak ek..malunyer azie x[pandai lagi masak kari..fuh apa punya mak dara aku pun xtau..

Anonymous said...

I paling suka kalau you buat entry fasal lauk pauk/masakkan.

Memang you ni terror masak.Untung Rizal.

Anonymous said...

Same here....I pun kalau makan masakkan sendiri mesti akan bertambah2.

Kalau makan masakkan orang lain tu lagi la...makan tak ingat dunia!!!

CRAZY BEAUTIFUL88 said...

wanie
tulah taruk terung ngan bendi memang sodap

azie
maner ader pandai, kak rose tak pandai cuma tahu masak aje

anonymous
x derlah terror masak cuma tahu masak aje. tulah kalu orang masak kak rose pun sama bertambahtambah dan tambah

 
template by suckmylolly.com