Monday, January 12, 2009

BREAKFAST



as usual, laki aku kalu ari cuti cam gini mesti ajak breakfast kat luar. supposed 8.00 dah gi breakfast tapi nunggu abang ngan kasih bangun pastu nak kena mandi, gedebak-gedebuk siap, kul 9.30 baru dapat kedai mamak. actually aku dah janji ngan eji nak gi Taman Shamelin lagi ari ni, nak gi perabis duit, tangan aku adik badik bukan boleh duk diam selagi ader duit dalam tangan, selagi tulah nak gi perabis. kami dah rancang nak gi bfore kul 10.00. tapi tulah x kan nak biarkan laki aku breakfast ngan anak-anak aje.



seperti biasa kami menuju ke kedai mamak yang setiap minggulah anak-banak duk makan kat sini, tak kira pagi or malam. asal abang danish nak makan roti canai, kat sinilah rizal bawak




laki aku dah boring asyik duk makan roti canai aje, kalu kat kampung baru lain criter lah roti dia memang best sangat, ni kat kedai mamak. memang dah bertahun asyik duk makan roti kat sini aje, harus pun dah boring. kali ni rizal pesan maggi goreng.





aku cukuplah ngan roti canai sebijik????? boleh percaya ker ni?????






abang danish nengok papa order maggi, dia pun nak tumpang sekaki, nak order gak maggi sama ngan papa. sekali ha, kau berselera giler duk makan










tapi rizal makan sikit aje sebab maggi goreng tu terlebih minyak, bila dah tak abis, laki aku sedia maklum maner perut yang boleh telan, maner perut yang tak reti-reti nak kenyang




perut saper lai, kalu tak perut bini dier ni....see roti canai kat depan dah abis licin aku bedal, sekarang aku belasah lak maggi goreng, tak der minyak pun yang, okey aje, sedap aper.....





maner tak lebar senyum kalu roti canai sebijik-licin abis, maggi setengah pinggan,
Alhamdulillah kenyang perut kesayangan aku ni


7 comments:

Arin said...

saya dah lama tak pekene megi mamak..sebab area selayang nih tadak megi mamak yang kaw2!

nono said...

salam,

xpe kak...mkn banyak pon bdn maintain...yg penting mr.rizal tetap cayunk....heheheheh

Arin said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Arin said...

alamak..silap bagi komen....sorry ye kak..
p/s: harap di delete..( maluu..larikkkkkkkk)

dakgilachoc a.k.a nani said...

wah2 dahsyat akak erk..hehe..tp kita kan prefer roti telur..sbb lebih besar dan telur tu dah2 tentu la mengenyangkan..kekekekeke...

Ena said...

wahhhh cedapnye megi goreng
nyumnyumnyum..
nak sket ihiks

CRAZY BEAUTIFUL88 said...

arin
jom datang pandan indah, banyak giler kedai mamak kat sini

nono
salam dik
badan akak tak maintain dik, dah naik berkilo kilo wattt

dakgilachoc a.k.a nani
memang dahsyat giler akak kalu pelahap dik

ema
memang sedap tapi pelik rizal cakap tak best

 
template by suckmylolly.com