Wednesday, January 28, 2009

DINNER



ari-ari cuti cam gini, laki pun tak dok kat umah, makanyer tak yah lah nak masak memasak. ambik jalan senang gi makan kat luar. kami sekeluarga gi ke Kampung Baru. cuba makan kat kedai yang eji selalu makan.




suasana dia memang bagus, ader malap, terang dan berhawa dingin. untuk bercinta pun sesuai untuk family pun sesuai gak. tapi aku silap ari lah pergi. orang punya ramai, sampaikan beratur nak boleh dapat tempat. anak-anak dah mula nampak keboringan.




nak nunggu orang bagi menu pun kat sejam nunggu, punya lah ramainyer orang malas nak masak ari cuti cam gini, ingatkan aku sorang rupernya ader gak yang satu niat ngan aku.




aku cam biasalah order yang biasa aku makan aje.




sementara nak nunggu makanan sampai yang memakan masa hampir 1 jam setengah, maka abang ngan kasih teruskan lah aktiviti meneroka tempat ni




menu aku ngan mami sama aje





see pinggan aku comot nak mampuih, sos berterabur saner sini, ni semua pasai anak-anak aku yang rajin sangat nak taruk mayonis lah, nak taruk sos cili lah, nak taruk itulah, inilah, semuanya nak taruk.



comot pun comotlah yang penting perut kesayangan aku kenyang








yang ni favorite eji, makanan kat sini okeylah, tak mahal sangat, satu pinggan chicken chop lam RM8.00 lebih aje. okeylah kalu nak compare ngan tempat lain yang mahal gedabak.

9 comments:

celotehcomel said...

kak rose..
saya pun suka g mkn kat situ..
jgn kata hari cuti..
hari x cuti pon mmg sentiasa ramai org...
agaknye org2 KL zaman skang mmg dah malas nak masak kot...
hehehehe.....

dakgilachoc a.k.a nani said...

wah sodapnyerrrrr chicken chop...nak nak..kekekeke...

nono said...

salam,

akak...shedapppnyerrrr...tetibe lapo nieh...ekekeke

one love said...

sedap kat sini :)

Dee said...

i pun suka makan kat situ..sedap n murah..

CRAZY BEAUTIFUL88 said...

celotehcomel
tulah termasuklah kak rose malas masak

dakgilachoc aka nani
jom nanti akak belanja makan

nono
tulah kekadang nengok gambor pun boleh lapor

one love
sedap gaklah, tapi akak lagi suka kat cheras

dee
tul tu yang penting murah

CuTeMiUt78 said...

wah.. kira ok la tu kak.. RM 8.00 not bad harga dia.. bestnya g dinner kan

axim said...

hehe,

axim pun da sampai sini last week..

chicken chop nya sedap!

CRAZY BEAUTIFUL88 said...

cutemiut78
tulah kira murah gaklah kan

axim
boleh lah axim tapi kat cheras lagi best

 
template by suckmylolly.com