Thursday, January 22, 2009

KINDERGARTEN



lebih kurang jam 9.30 pagi aku terima panggilan daripada teacher nelly, memaklumkan yang kasih muntah-muntah dalam class dan mintak datang nengok or ambik kasih. aku pun sepantas kilat gi nengok kasih. laki aku x leh ikut sama, dia busy sangat, aku faham, maka aku gi sendiri aje. sampai kat tadika aku nengok kasih dah tido kat bilik rehat, nak kejutkan pun tak sampai ati, aku sampai kat tadika pun lam kul 10.15 pagi. tak sampai ati nak kejutkan kasih, teacher nelly pun tak galakkan aku kejutkan kasih. aku pun duk lah sebelah kasih nunggu sampai kasih terjaga. anak dara aku terjaga bila terdengar bunyi loceng yang menandakan waktu sekolah dah tamat lebih kurang kul 11.30 pagi.


dah alang-alang kasih terjaga time sokolah dah tamat, maka aku amik lah abang sekali, bukan main happy lagi nampak aku kat tadika. dari atas dah terjerit-jerit duk panggil mama.




berbalik pada hal kasih, tak aderlah teruk sangat, kasih cuma muntah 2-3 kali menyebabkan teacher nelly ngan teacher yang lain panic. sebab tu dia call aku soh datang amik kasih. Nama pun budak-budak tak larat camner pun tetap kuat gak. kasih tak nak aku carry dia langsung, nak gak pakai kasut sendiri, berjalan sendiri, nak beratur gak walaupun badan kasih still panas sikit.




nengok pada keadaan kasih yang dah okey, aku ingatkan pas antor anak-anak balik umah, aku nak gi opis balik tapi laki aku soh bawak gak kasih gi Ampang Putri, jumpa ngan Dr. Nasir, demam kasih mungkin tak teruk tapi keadaan yang sekejap panas sekejap sejuk, menyebabkan rizal tak keruan kat opis.

5 comments:

nURmALa mAZLan said...

hahahahaha
sangat comel la diorg berdua nih..

Blushwax said...

kesian nyer your girl. Get well soon kasih!

Shopaholic Mama said...

Si Rizal maybe worried pasal Kasih coz dia sayang - father & daughter like that!

rasp said...

alahai cian kat kasih..smoga she's feeling better now!

CRAZY BEAUTIFUL88 said...

nurmala
tima kasih mala, kak rose doakan nanti pas kawin mala pun dikurniakan anak seramai mungkin dan comel lote semuanya

blushwax
tq very much

shopaholic mama
risau yang amat tu

rasp
tq very much

 
template by suckmylolly.com