Friday, February 06, 2009

BARANG BASAH

last nite aku pulang agak lewat, meeting next week, so semua prepration must be done by this week. aku paksa rela gak laki aku soh nunggu aku, balik sama-sama, aku lapor nak kena makan gak. masalah-masalah lagi, h/phone kesayangan rosak akibat jatuh. aku buntu, tu saham tu, saham nak ambik gambor, aku tak beraper gemor guna camera digital coz orang akan tahu kalu aku snap photo tapi kalu guna h/phone aku tu, semua orang tak perasan, sedor-sedor aku dah amik gambor depa. especially laki aku yang tak suka bergambor, semua gambor laki aku yang kuar kat blog ni adalah candid semata. bercintalah kalu aku nak ambik gambor dia soh posing elok-elok, dia cakap. amik gambor pun muka tetap sama, x der berubah pun, cam tu gak. that whylah semua gambor laki aku adalah candid aje.
ni muka toye aku tengah nunggu laki kat opis, semua orang dah balik ninggal aku sorang aje kat level ni.

balik tu aku singgah jap kat Mini Market beli barang basah. barang basah dah kering kontang kat lam fridge aku. tapi aku beli tak banyaklah, sebab gi naik motor, camner nak bawak. cukup untuk 2-3 ari aje kot. yang penting cuti nanti tak yah kuar lagi gi kedai. pepagi buta semua malas nak neman aku gi mini market.


as usual, aku masuk sorang pilih sayur, ikan, ayam, sotong bagai, laki aku duk luar bergayut. lama tuh dari aku sampai hinggalah aku dah abis membeli, laki aku still duk gayut agi. dia ni kalu gayut ngan mail or lan boleh makan masa 1/2 jam. aku pun pelik aperlah yang dia duk bualkan selama gitu. tapi nilah kerja laki aku nanti kat balkoni umah lak, gayut ngan family dia, bih kurang 1/2 or 1 jam gak.



muka aku dah masam dah ni, lama giler aku nunggu. penat weiiii, badan pun dah berlegah, lagipun abang danish call bilang kasih nangis nakkan mama dia balik cepat. sejak akhir-akhir ni kasih agak terlebih manja sikit. mungkin sebab papa dah bagi perhatian lebih kat abang danish. rasanyer lah.




4 comments:

eddie dewanaga said...

gambar last tu kelakar la rose, dalam pada tgh masam2 tu, sempat jugak snap gambar...

hahaha...

atty's said...

nmpk muka rose ..borink.hehehe

Dee said...

rose, ko sure ke dia gayut tu ngan ...hehehe..saje je aku nyakat ko..

aDie dALi said...

aka cian kt die letih tunggu..

kak, bile nak bunag word verification dlm blog akak nie????leceh laaaa... :(

 
template by suckmylolly.com