Saturday, February 07, 2009

KERJA OH KERJA


wu yoooo, aku kena stay kat opis sampai lewat malam, ader kerja nak kena buat. nama pun periuk nasi. sib baik ader sorang adik yang baik ati ni neman aku buat kerja. tapi dia tak nak muka dia kuar kat blog ni. terima kasih banyak-banyak pada adik aku sorang tuh. baik ati dia nunggu aku sampai kul 12.00 tengahmalam. tapi memang best coz dia suka buat lawak, masa pun berlalu cam gitu aje.



Alhamdulillah semua kerja aku beres pada kul 11.30 malam, lagi setengah jam aku amik masa kemas aper yang patut. lega ati aku sebab semuanya dah siap, malam ni bolehlah aku tido selena-lenanya. adik yang neman aku ni seorang isteri yang rajin sangat memasak, dia selalu bawak makanan jamu budak opis kat sini dan malam tadi dia ajak aku makan nasi ngan lauk yang dier masak. rajin sungguh budak ni, bangun seawal 5.00 pagi semata nak masak untuk suami tercinta.





jam dah nunjuk kul 11.45 malam, aku sungguh penat dan penat, kepala hotak aku asyik duk ingat anak-anak aku kat umah. diaorang duk nangis ingatkan aku tido kat opis. aku sajelah usik budak-budak bertuah tu cakap aku tak balik umah, sleep at opis aje, terus anak-anak aku melalak nangis.




seri pun banyak gak nolong aku, semalam dia pun balik lambat, bih kurang kul 8.00 malam, nemankan aku sementara adik sorang ni datang nak neman aku, seri balik pas adik sorang ni datang tempat aku. terima kasih yer seri.




2 comments:

nURmALa mAZLan said...

wak!!!
kena kerja sampai kul 11.30 malam?? adeh kak!! tapi x per..rezeki kan kak kan..x leh merungut!!

aDie dALi said...

kerje ker ponnnn??? hehehe!

 
template by suckmylolly.com