Sunday, February 08, 2009

PAU OH PAU


semalam aku belajar lagi cara buat pau ngan mami, dah beraper puluh kali belajar pun tak tahulah, otak dah tua-tua ni pun lembap cam mentega. aku belajar buat dua inti, satu inti ayam dan satu lagi inti sekaya for abang n kasih.


pastu kukuskan pau tu



nah dah masak, tak derlah gebu cam pau kat kedai tu, ni pau yang tak menjadi aku yang buat sebab tulah tak cantik, mami pun gelak nengok pau aku jadi gini. tak perlah kan yang penting kenyang bila masuk mulut





ha, pau dah masak, jom makan. Alkisah criternya aku belajar dengan tekun dan bersunguh-sungguh buat pau ni coz laki aku baru-baru ni asyik criter pau milah kat pandan indah tu sedap betul, dia jual kat tepi jalan aje, tapi laku yang amat, kejap aje dah abis. Dan yang jualnyer anak dara, bahayosssss tu......so sebelum laki aku duk terkenang ngan pau milah setiap ari, lama-lama karang kan berkenan ngan milah akibat duk asyik dan suka benor ngan pau tu baik aku yang buat pau dan namanya pau rose.






so my dearest rizal, sekarang ni tak yah lagi duk cari pau milah, pau rose lagi best ni......walaupun tak menjadi maner, tapi okeylah kan??????




Yang ooooo Yang, jomlah makan, pau rose dah siap ni. lepas makan aper laki aku cakap????




emmmm, sedap tapi pau milah tu lagi lembut....kena belajar lagi yer.....



tak lembut ke lembut ke yang penting kenyang bila makan, betul dok???




kasih pun suka sangat, suka ngan pau sekaya. sekaya tu cair bila di makan. slurrrrrrrrrphhhh



anak sulung aku tak sporting ah, makan sikitt aje, ralik duk main games.


7 comments:

ai said...

fuh!! ni kene 'fight' ngan Milah ni kak rose. TINGKATKAN USAHA ANDA!!!! ;P

Jasfyra said...

pandainya buat pau...saya pandai mkn je kak..kekke

Mak Su said...

maksu nak rasa skit

~~ciklinn~~ said...

hhhahahhahahhaha laki kak rose dah berkenan pau milah.... takper2 peh ni mesti dia tka cari dah pau milah tu.. sbb pau rose lagi sedap... takpe kak usahakan dgn jayanya buat pau sampai gebuss key......

celotehcomel said...

bagus la kak rose ni..
demi anak2 n suami..
sanggup belajar masak pau...;p

Yatie said...

takpe, kira bleh nak dimakan pun orait la tuh .. asalkan dari air tangan isteri, sedap tak sedap belakang kira .. hikss ...

aDie dALi said...

not bad la..tembam je pow u.. :)

(gosh:the word verification is still here.. :( )

 
template by suckmylolly.com