Monday, February 23, 2009

SPAGGETTI


last nite laki teringin nak makan spaggetti, rasanya pun dah agak lama aku tak masak spaggetti. so malm tadi balik dari town park, aku gerak gi Midpoint jap, nak beli daging ngan tomato.




aku selalu pakai daging kisar ramly, ayamnyer laki aku tak beraper suka, kenalah ikut tekak laki aku kan



aku pakai sos prego traditional - 2tin coz aku suka kuah yang pekat likat



kuahnyer sudah hampir masak




aku kalu masak spaggetti kena taruk oregano, barulah halitopppppppppp


malam tadi semua tak yah makan nasi, makan spaggetti aje, tapi aku buat 2 perisa, untuk abang danish ngan kasih aku tak taruk cili padi, untuk orang yang dah tua aku taruk cili padi yang dah dihiris dan dicincang halus-halus sampai tak nampak itu adalah cili padi.


spaggetti saya sudah masak, orang pertama yang buat perasmian, akulah....




Alhamdulillah..........




17 comments:

one love said...

looks yummy!
:)

jesnita_ns said...

kak ..terliur nya tgk spagetthi akak tu..

NJ@goboklama said...

eheh,sama menu lah kiter, tapi tak pernah lak letak cili padi,nk kena try nih. :)

Jasfyra said...

aduh kak...terliur saya disini tau...yummy

[-suziey-] said...

klu my spaghetti mcm i letak..sosej la..crab meat la..carrot la..dh jadi spageti rojak..ekekek:D

hai ..salam kenal;)

Diamilikku said...

sedapnya makan..
tak ajak pun kak...
hehehehhe

MasNurin said...

uwaa sedapnya. Nak makan spagetti skrg tengah boikot pizza hut, nak carik Secret Recipe kat perlis ni mana ada. Ada yang petang ni masak spagetti ni. Ye kalu spagetti tak letak oregano memang tak sedap.

CuTeMiUt78 said...

uish...sedapnya.. aromanya smpi ke sini kak.. nak skit..

shimazahar said...

SEDAPNYAAAA... lama tak masak spagetti... slurppppp

rose emely said...

salam...
thanks to visit my page..
sedapnyer spagetti! dah lamer tak buat. ni yg cam nak balek buat nih...

ai said...

payah aku nk msk spagetti ni kak. Kat umah aku tu tak laku. bebudak tu tak suka. haihhh..nk masak utk tekak aku sorang, cam rugi je ;P

ooi kak oiii! jgn kau terpedaya ngan gambar b/ground aku kt tepi blog aku tu. Ntah nape ms snap tu muka aku lawa lak. kahhhhhh.. Kalau jumpa real, mau jatuh pensan kau kak! keh keh..

:: p R i n c E s S _ N :: said...

yummy...nak2..lame x mkn spaghti nii...

*Azie* said...

wao akak sedapnyer...may fav daaaaa.....tapi hsbn azie xmkn...klu wat azie jer sorang kena mkn huwaaaaa

ab geldofg said...

wah2 siap psing lagi tu

intan.dayana said...

wah~
sedap nye..
nk sikit bule..??
tgh lapa ni..
hihi~

nieja said...

syedapppppppnyee..
nak nakkkk..

eya said...

nk ckit..nyam2

 
template by suckmylolly.com