Friday, March 06, 2009

MIDPOINT

last nite, abang ngadu kat kami yang dia dah boring ngan bekalan yang dibawaknyer setiap ari. sebulan dulu okeylah, makan makanan yang disediakan oleh tadika, pastu agaknyer dah boring, mintak nak bawak bekal, so menu bekalan abang samada meehoon putih, mee kicap or nasi goreng. agaknyer dah boring kot, malam tadi abang soh belikan ayam goreng ayamas ngan nugget.

lagi satu, abang dah tak makan nasi 2 ari, makan menda-menda tak paedah aje. so aku ajak rizal kuar neman abang makan roti canai, kalu tapau harus abang tak makan. bila aku tanya nak makan burger ke, mee sup ke, semualah menu favorite abang, semuanya tak nak, asyik sangat duk ngadap tv ngan games. tak boleh jadi ni, budak-budak kalu tak paksa makan memang tak jalan. kena gak ajak gi makan roti canai telur.


barang abang ngan kasih kena taruk asing-asing, kalu idak ada lak yang moncung sedepa sebab tak dapat sama adil. semua pakat nak bawak sendiri, yang tak berkaitan dengan diri memasing, akulah yang kena bawak, rizal kena pimpim gfren dier



see, siap bye-bye kat mama dier, aper dia ingat mama dier nak tido kat sini ka????



pastu singgah jap kat restoran mamak ni, abang terus aje order roti canai telur, abang danish sorang ajelah yang makan, orang lain semua dah makan nasi kat umah, kami duk neman abang, biar sampai kenyang makan. dah sampai kat sini, air pun amik sendiri. tak yah nunggu mak pak dier gi amik, sendiri tau maner nak carik air gas.

see, ni betul punya lapor ni

abis satu pinggan abang makan, Alhamdulillah.


kasih tak suka sangat roti-roti canai ni sebab ader menda lain yang dia duk nunggu dari tadik nak makan, tapi papa sibuk pusing saner, pusing sinir, mulut kasih dah berbuih cakap kat papa, nak balik cepat sebab tak sabar nak makan....




tak sabar nak makan ice cream, ni kasih sorang aje yang punya. abang punya aku beli perisa yang sama tapi lainyer brand. kalu beli satu aje, nanti kan balik umah, ader lak yang masam muka tak mo cakap ngan saper-saper pun, biasanya share aje, tapi disebabkan ader gambor snow white kat penutup ice cream tu, makanyer ice cream ni special for kasih aje. kalu abang makan gak, harus gaduh ni, sebab princess or snow white hanya untuk kasih tercinta aje.

memang boleh abis pun kasih makan sorang tapi makan ari lah, orang lain kalu nak makan kena makan abang danish punya, yang ader gambor SNOW WHITE dilarang usik samer sekali.


5 comments:

atty's said...

sama ar ngn fir , tak kasi makan..jajan2 nieh..

sesekali je leh hehehe..rose sht..? ade mual2 tak

Dee said...

biasalahkan budak2..kdg2 baik..kdg2 xnak ngalah...

mummYaeesh said...

comelnye dia pakai cheongsam...merah sgt la mak ngah!

Khas Lysha said...

ala cutenyer kasih pakai ceongsam.. mcm amoi la..

S h i n o said...

huhuu banyaknya mak dia bg ais krimm.. bukan main lg ye, manjakan diorg hehehe

 
template by suckmylolly.com