Wednesday, March 04, 2009

OXFORD DICTIONARY

every nite, nilah kerja abang ngan kasih, ngadap komputer tuk jangka masa satu jam. eji dah dowload oxford dictionary for abang ngan kasih belajar english kat situ. just click aje terus kuar sound aper nama objek tu.


so kasih sekarang ni belajar mengenai sebutan jenis-jenis haiwan in english. anak dara aku sorang ni minat belajar bahasa english, kalu dia main ngan baby doll pun dia speak in english. kalu abang danish lebih kepada bahasa melayu. english tu kadang-kadang aje abang pakai. kasih banyaknyer guna english. dia suka kalu papa speak english ngan dier. kalu nengok cartoon kat channel 615, abang suka tukar pada bahasa melayu tapi kasih suka pada english dan hasilnyer abang kena mengalah ngan kasih.


abang pun sama, setiap malam kena wajibkan satu jam belajar kat dictionary ni. tapi abang danish ni ader sikit malas nak study, time abang study mesti kasih ikut sama, nak study sekali ngan abang, tapi time kasih ngah study jangan arap abang nak neman.



maka kasih kenalah study sorang -sorang




5 comments:

CuTeMiUt78 said...

wah.. bagus ler tu kak.. emm, blh kongsi camner nak downloadkan oxford dictionary tu kak.. nak ajar mirul

benludin said...

yup...
ada free d/load dari internet? atau kena beli cd s/ware dia dulu?

zino said...

bagus jugak tu kat mana dapat boleh hazwan belajar nanti..

CoNniE said...

wahh memang bagus laa...

tapi sya sya baru 2thn lebeh... oke ke kasi ajar? mcm kecik sgt lak..

mama mya said...

kasih pandai laa rajin belajar.. yer laa cam ne nak download kak?

 
template by suckmylolly.com