Tuesday, March 10, 2009

SATAY HAJI SAMURI

alahai manjanya dia ngan mak ucu dier, ni tengah bodeklah ni ajak eji neman belikan toys, adalah tu yang dia berkenan, tak berani dah, nak soh mak pak dier beli coz baru masuk ke Mines aje dah merenggek nak toys. kitaorang dah belikan satu sorang, tapi alahai, ader lagi yang berkenan di ati, terus pujuk eji tolong belikan.

pastu on the way nak gerak balik, kami melencong lu ke satay haji samuri, dinner nanti, tak sempat dah nak masak, so belasah makan satay ajelah, tapi tapaulah. anak-anak semua dah ketidoran lam kreter.


sampai umah, rupernya perut anak dara aku belum kenyang lagi, terus ajak eji makan satay.




barulah dapat makan sama-sama ngan mami, memasing semua perut besor, baru sat petang tadik mencekik pizza, malam mencekik satay lagi. perut aku lain lahkan, 2 orang yang makan, ni perut-perut lain kat umah aku tu. especially perut laki aku, bukan main lagi alasan dia cakap bila aku sound "pembawak budak"



jangan cukup bulan nanti, perut laki aku sama besar ngan perut aku udah, asyik-asyik guna alasan "pembawak budak" padahal diri sendiri yang nak gemuk tuhhhhh



13 comments:

mysha said...

aKak PreGnANt ek... TahnIah... dah BerAPa buLan daH??

Khas Lysha said...

keh keh.. klaka la reason pembawak budak tu.. agaknyer dia nak 'bawak' sampai baper bulan ye kak? he he

[-suziey-] said...

amboi..sungguh2 btol kasih tu menggigit satay..adeii sedap btol \nengok satay nih...mengidam la plak...ekekekek:D

Shifu67 said...

org kata... kalau mem 'ada-ada'... selalunya hubby yang 'mengidam' dulu.... hehehe

IxoRa said...

klu dua-dua perut dah ke depan susah plak kak....hahahaha :P

nieja said...

nieja pon baru
lpas makan satay gak!
nyum2..

~~ciklinn~~ said...

sedapnyer satay.... takper kak masa ni lah nak mkn apa2 pun..tanpa memikirkan diet hahahhah

neezareef said...

nk mkn ape pun mkn je

Mak Su said...

ooh, penyakit tu mmg berjangkit :)

anyway, tahniah ya.

Dee said...

hihihi..bg canlah cik abg u tu rose..sok dlm pantang ajak dia pantang sama..kehkehkeh..

Dee said...

hihihi..bg canlah cik abg u tu rose..sok dlm pantang ajak dia pantang sama..kehkehkeh..

CRAZY BEAUTIFUL88 said...

mysha
yer sha syukur alhamdulillah akak dah pregnant, dah nak masuk 3 bulan

khas lysha
tulah, kita nengok sampai braper bulan dia nak bawak

suziey
satay haji samuri memang best, favorite anak-anak akak

shifu67
tapi hubby tu kekadang terover pada yang sedang em-em

ixora
memang payah nak cakap

nieja
welcome to the club satay

ciklinn
tulah tak der diet dah

neezareef
tulah belasah aje semua

maksu
tulah suka sangat dapat penyakit ni

dee
tulah, biar dia sama rasa

CuTeMiUt78 said...

kuang3x karang sapa yg bawa budak klu dah dua2 sama2 besar perutnya.. lawak je akak ni tau

 
template by suckmylolly.com