Friday, April 17, 2009

FOR DANISH TERSAYANG

semalam balik kerja aku singgah jap kedai ramly burger kat chow kit, kat saner boleh dapat murah seiii. daripada aku perabis duit setiap malam beli 3 bijik burger for abang ngan kasih, baik aku beli cam gini. jimat pun jimat. anak sulung aku tak beraper minat makan nasi, jadi kena pelbagaikan pemakanan agar perut anak sulung aku sentiasa kenyang, baru otak boleh jalan. walaupun burger ni tak bagus makan setiap ari, tapi daripada tak makan baik anak aku makan. dah puas bagi vitamin bagai tetap tak jalan, tetap gak nasi bukan pilihan utama abang danish.


so semua ni aku beli kat kedai ramly, daging ayam tu memang untuk abang sajer, n hot dog tu for kasih. roti lak aku terus beli 40 biji, tu pun konfem seminggu abis semua.


so tukang buat burgernyer adalah encik rizal. sian kat laki aku, criter nyer cam gini, aku kan tak larat nak berdiri lama-lama, masa ni lah nak mengada-ngada sikitkan. aku cakap, lelaki kalu buat burger mesti best, lagipun aku jarang jumper orang pompuan jual burger semuanya lelaki so tu menunjukkan burger buatan orang lelaki lagi best dari buatan orang pompuan. so rutin laki aku setiap malam bfore nak makan nasi kenalah dia duk dapur buatkan burger untuk anak-anak dier plus bini ngan mak mertua sekali.


9 comments:

atty's said...

nak satu beger spesel..

nURmALa mAZLan said...

skang kat mana2 ada kedai ramly ni kan?? kg baru pon ada

eddie dewanaga said...

dulu zaman muda2 gua dulu ros, memang tiap2 mlm mkn burger, tapi tukar2 la... selalunya takde daging, gua letak telur aje... maklum la, siang keja ofis, mlm gua tolong jiran jual burger kat larkin...

boleh la dapat duit tambah2 beli gitar elektrik dan bayar sewa rumah, cuma masa tu niat nak beli moto chopper je tak lepas...

Anie said...

wah banyaknya stock

neezareef said...

pndai kak ros saiko en rizal..hehehe...

byk stok tu...tp mmg kan burger stall laki2 mmg sedap..kalo ppn wat cam x jd je

:: p R i n c E s S _ N :: said...

wahh kak..da bole bniaga da ni...abg x mkn nasik ekk...ptt laa kurus jek...

ai said...

Betol kak! baik kau beli camni trus..jimat pon jimat tau..

bozzobattousai said...

bleh buat meniaga tuh begitu punya bnyk stok...

CuTeMiUt78 said...

cam nak meniaga plak kak... heh..heh.. pandai akak ya.. memang kan kebanyakan stall burger semuanya lelaki.. jarang ada pompuan jual burger kan kak

 
template by suckmylolly.com