Thursday, April 30, 2009

IKAN BAKAR

ari ni makan sedap, aku ikut kak ani pantry gi beli ikan bakar kat Tang Ling, ikan bakar yang lagi best pada dari kat belakang istana. air asam dia perrrrrrrrrrrh, kalu dah cicah rasa sayang nak basuh tangan, bau nyer perrrrh menyelerakan.



kebetulan ader orang order ikan bakar ngan kak ani, tengahari tu kak ani terus call aku sebab dia tahu aku tersangat gilakan ikan bakar kat sini.


tapi aku idokler beli ikan bakar aku beli pari bakar, pari dia sedap sebab lembut giler, payah nak carik kedia yang jual pari bakar lembut cam kat tang ling ni.



air asam yang menusuk kalbu, selalu duk teringat air asam ni......




aku kalu makan pari bakar, tak yah ader lauk lain pun tak per, yang penting air asam tu kena banyak. kalu beli mesti aku mintak air asam tu lebih sebungkus, tapi laki aku tak suka makan ikan bakar ngan air asam dia lebih suka makan ngan kicap pastu taruk cili.





20 comments:

atty's said...

nak nangis ha..sedap giler..nengoknya..

Big Mamma Bukhari said...

sedapnya kak!! terliur t dibuatnya!!

akak sihat? dh brp bulan skrg?

mieya said...

kak rose..kedai ikan bakar Tang Ling tu kat mane ek..terliur lak tengok..

rasp said...

dah lama tak pekena ikan bakar tang lin nie sis...
mmg mabeles kan...

enjoy ur long wiken sis :)

eddie dewanaga said...

ros, muka tu pucat je, dah tau nak sumbat masuk blog, kot ye pun senyum la sikit...

kojah said...

adeh sedapppnyer!

Princess Liyana said...

mak aih..sedapnye..meleleh air liur jap..huhu ;P

lily lotus said...

mmg peminat tegar u ni...hehe

ratna said...

harus dicuba ni.. nampak mcm sedap sgt ni..

TokNabe said...

Kalau kena dgn air asamnya... memang sedap makan nasi berlaukkan ikan bakar.

zafi said...

ikan bakat jln bellamy mahal lah kak...
kat tang ling not bad lah... :)
sedapnyaaaaaaa

mysha said...

aduYaiii aKak air asaM dia naIK keCur aiR liUR neNgoknyER....

sLurPPPPP..............

juelee said...

terliur lak saya tengok air asam tuhhh

Yunus Badawi said...

Lama tak jenguk kat sini. Aku first ke hari ni?

Ikan bakar tang ling mmg lagi sedap dan murah jika dibandingkan dgn yg kat istana. Parking kete pun senang sikit.

Ini ko dah promosi takut jadi mcm kat istana pulak hehehe

Y u Z z 9071 said...

alaa..

laparlahhh tgk ikan tu..

yaa ulam dgn cili padi..mantop

speckurosaklagi said...

tang ling kat mana..iam newbie..

yui said...

Hi! I'm behind you.
Good luck!

Snow Peace said...

Kecur air liur wa tgk air asam tu....

CuTeMiUt78 said...

wow..memang menyelerakan..

filanastasia said...

adoiii.. tetiba rasa lapo plak nengok gambo2 makanan neh.. padahal baru jek pas makan.. yummy..

 
template by suckmylolly.com