Monday, April 06, 2009

KASIH SORANG ABANG

kasih ni seorang yang allergic, buat masa ni ujian darah yang dibuat mengatakan kasih allergic pada semua jenis kacang. tapi tulah, sikap tak prihatin aku yang terlupa sekejap akan allergic kasih, menyebabkan anak dara aku menanggung derita. sejak pregnant ni aku suka benor makan kacang dan aku terlupa yang kasih pantang nengok aper yang aku makan mesti nak sekali. hari tu aku beli kacang berkilo-kilo dari pelbagai jenis, semuanya untuk stok pagi, persediaan untuk tak nak muntah, makanyer aku kena sumbat lu aper-aper bfore nak terjadi muntah.


so alkisah, kasih pun makanlah sekali ngan aku, sehinggakan esoknya naik bintik-bintik merah kat badan kasih lepas tu air bisa mula keluar menyebabkan ianya merebabk dari mulut hingga ke hidung dan sekarang ni naik ke bahagian pipi lak. n budak-budak kalu sakit mesti terus kena demam.


disebabkan mama dia pun asyik duk baring atas sofa aje, maka abang jalankan tanggungjawab jaga adik yang sedang sakit. semua permintaan adik di tunaikan, aper aje adik minta terus diambiknyer. actually abang danish risau sebab nanti tak der orang nak main lawan ultraman ngan dia, selalunya abang akan jadi ultraman max dan kasih kena jadi raksasa. so abang berusaha jaga adik supaya kasih cepat sembuh nanti boleh main lawan ultraman balik.

see, tak henti-henti duk tanya dah sihat ke belum, agaknyer dalam fikiran budak-budak ni, kalu bagi makan ubat terus baik


1 comments:

CuTeMiUt78 said...

alahai kesiannya..kasih.. oh kasih allergic ya

 
template by suckmylolly.com