Monday, June 01, 2009

EXAM RESULTS

ni results anak sulung aku, Muhammad Danish Rahimi. Satu pencapaian yang agak sederhana di mata rizal tapi satu percapaian yang cukup membanggakan dimata aku sebab aku tahu abang dah tercicir selama satu tahun lamanya. Abang danish dah sia-siakan umur 5 tahunnya dengan belajar di tadika cina, so, please lah, dun expect your son tuk dapat keputusan cemerlang sedangkan abang dah sia-sia setahun dengan belajar bahasa cina yang tah aper-aper aku sendiri pun tak paham.

  • Alhamdulillah walaupun abang tak berjaya dapat satu A pun, tapi aku dah berpuas hati abang dapat catch up separuh dari pembelajaran masa umur 5 tahun yang dah banyak sangat tercicir. banyak betul yang anak aku dah tertinggal, kalu nak compared ngan budak age 6 tahun yang belajar kat tadika kat sini, memang anak aku agak perlahan sikitlah sebab kat sini baru abang betul-betul belajar. so dalam masa 5 bulan aku dapat lihat perubahan diri abang danish yang dari dulu zero tak tahu aper-aper sebab semua homework, penulisan dan pembacaan dalam mandarin. so kira abang masuk kindergarten ni cam blur sikitlah pada mulanyer dan alhamdulillah sekarang ni dah mula nampak perubahannya.

  • lain anak lain prestasinya, mungkin anak orang lain dapat catch-up aper yang teacher ajar in mandarin but no my son lah. aper yang aku dapati abang belajar kat tadika cina tu betul-betul zero, satu pun tak der yang memajukan abang. part ni memang aku salahkan papa dier yang sibuk nak masukkan anak ke tadika cina. see, aper dah jadi???? sekarang ni nasihat teacher nelly untuk carikan tuisyen for abang nak cover lagi aper yang dah tertinggal.

  • So resultnyer abang dapat nombor 16/26. Alhamdulillah sangat-sangat. kena beli hadiah kat abang danish sebab rajin buat homework dan tak der masalah nak nulis lagi sebab problem utama abang danish adalah malas nak menulis. kalu nak soh buat homework mesti menangis berlagu-lagu dulu baru boleh buat.

  • Ni pulak, result girlfren rizal. Kasih Damia Rieysa. Dan ni hasilnyer kalu antor tadika bukan cina, anak cepat paham dan boleh catch-up aper sahaja yang teacher duk ajar. Alhamdulillah satu pencapaian yang memberangsangkan. tapi aku takkan sekali-kali compared result kasih ngan result abang danish sebab abang jadi cam gitu disebabkan parents mistake. tersalah antor tadika. Lagipun biasalah anak lelaki ni malas sikit compared ngan anak pompuan.



so hasil dari sifat kerajinan kasih maka dapatlah budak tu no. 1/20. Alhamdulillah sangat-sangat. so bfren dier happy lah sebab gfren dia dapat no. 1, so semalam satu ari rizal kuar ngan anak-anak, carik hadiah untuk anak-anak. aku dah pesan jangan pilih kasih. Jangan beza-bezakan anak sama sekali. abang danish pun pandai jugak cam kasih gak cuma abang dah banyak tercicir jadi kelebihan tu pada kasih yang dah mula sejak umur 4 tahun.

5 comments:

Y u Z z 9071 said...

tinggi jugak result tu.....

tahniah utk anak anak

ai said...

betul tu kak..itu pon dah cukup membanggakan. Sbb kiranya ni kan first year dia skolah biasa. dah ok dah tu..

nURmALa mAZLan said...

kasih terer..dapat no 1..tahniah ye..

CRAZY BEAUTIFUL88 said...

yuzz9071
tima kasih

ai
tulah yang akak rasa

nurmala mazlan
kasih pompuan, orang kata pompuan ni cepat belajar dan cepat malap. ni boss akak lah yang cakap

CuTeMiUt78 said...

oh.. tahniah kasih dan juga abg danish.. dua2 pandai..

 
template by suckmylolly.com