Tuesday, July 07, 2009

23 WEEKS 6 DAYS

  • as usual, berat badan naik lagi sekilo, sabtu ari tu cecah lagi 64kg. kandungan aku sihat Alhamdulillah. cuma aku sahaja yang ader masalah, masalah darah tinggi yang sayang sangat kat aku, yang suka sangat melekat kat aku, tak sanggup nak berpisah.

  • sabtu ari tu, aku gi buat monthly check-up. heartbeat is pretty good, so excited and cant wait to meet my baby. Alhamdullilah, syukur ke hadrat Allah S.W.T, semuanya sihat alhamdulillah, aktif menendang walaupun perempuan (insyaAllah). darah tinggi makin naik, kena admit, tapi aku degil sesangat sebab banyak giler kerja kat opis + aku kena gi outstation next week. periuk nasi kena jaga gak, kesihatan memang utama tapi InsyaAllah arap-arap semuanya okey.

  • kali ni memang tak der gambar 3D, aku tak nak, aku takut nengok, macam-macam lam kepala hotak, aku cakap ngan gynae nunggu bila dah bersifat betul, baru aku berani. kalu tidak darah tinggi aku makin naik. aku memang seram sejuk nengok gambor 3D. gynae aku tak leh nak check betul-betul sebab anak aku songsang. semua tak leh nampak, baby ni betul-betul malu nak bagi abang ngan kakak dier nengok. baby aku insyaAllah pompuan tapi semuanya di tangan Allah S.W.T. manerlah tahu tetiba lak tukar jantina. gynae aku pun tak dapat nak scan gak, puas duk belek, tetap gak malu nak nunjuk kat abang ngan kakak dier.

  • setiap kali jumpa ngan doc, memang aku akan ajak abang ngan kasih masuk sekali, aku suka nengok gelagat abang ngan kasih yang excited giler nengok gambor adik kat lam perut aku. pas tu tak henti-henti duk nanya doc. keadaan tu betul-betul best sebab aku tak perlu tanya banyak soalan, semuanya abang tanya. bila ader pelik sikit tang scan tu, abang akan tanya banyak sangat soalan. Alhamdulillah anak-anak aku semua faham yang mama dier tengah pregnant kan adik. Tapi yang bestnyer kasih tak panggil baby tapi panggil nama. aku siap bagi kasih buat pilihan nama yang sedap, tapi yang tu gak dia pilih dari belum aku pregnant lagi. Abang danish lak setiap ari duk hitung bulan, lambatnyer bulan oktober.

9 comments:

MULAN said...

best nya tak lama dah bln october tu.. jaga makan, jada diri & emosi.. berat naik takpe, kejap je.. biaq pi apa org nak kata tu..

nURmALa mAZLan said...

kak ros, naper takut pulak tgk gambar scan 3d???

lily lotus said...

hehe..abg n kakak yg terlebih excited ekk..seronoknya

CuTeMiUt78 said...

oh.. kenangan tu kak.. mesti budak berdua tu.. tak sabar kan nak terima adik dia.. ish..ish.. terharu rasanya.

love4ever said...

Hi this is sonali i am new to blogging and i read all your posts and all of them were really cool .i have added your link in my blog list kindly add mine too in your list.my url is http://sonali-luv4ever.blogspot.com/.

Mak Su said...

tahniah.... jaga makan, jaga diri :)

zonaku said...

sgt suka tgk scanned image.. rs sgt best, walau aku lum kawen.. tp suka tgk imej org lain pny

lily lotus said...

dear,i dh tukar blog baru,update ekk ;)

http://myrillys.com

CRAZY BEAUTIFUL88 said...

mulan
tq very much

nurmala mazlan
takut sebab gambor tu cam alien aje

lily lotus
tulah, lama tak jenguk, ari ni gak update

 
template by suckmylolly.com