Thursday, August 06, 2009

BERDUA LEBIH BAIK

budak dua orang ni kalu balik kampung mesti sekejap-kejap ilang, bukan kemana pun, jakun nengok makcik jual jajan tepi jalan. tu yang kejap-kejap ilang, gi gerai makcik beli jajan.





dan balik ngan happynyer sebab dapat beli jajan

actually, aku pun suka gak, anak-anak gi kedai sendiri, lagipun depan tu aje, kedai kat kampung tak macam kedai kat bandar, dari kejauhan pun aku nampak kelibat anak-anak. aku suka abang ngan kasih dah tahu membeli sendiri dan tahu mengira duit sebab next year abang dah darjah 1, jadi senanglah abang nak beli kat kantin nanti, tak aderlah aku terkial-kial nak ajar abang beli tu dan ini. Tulah kan kelebihan duk kampung ni, anak sekecik 3 tahun pun kadang-kadang dah pandai gi kedai beli garam untuk mak.

6 comments:

JHaZKiTaRo said...

salam dari pelajar di bumi eire.. blog hopping..

Siti @ nurie said...

nampak kurusnyer kasih pakai baju ni..itulah..anak2 kat kmapung mmg lbh berdikari..cuma anak2 kat bandar ni, berdikari diaorg lain patern ckt...

a-as said...

bestnyer balik kg.. :)

Anonymous said...

ieeee...respek gler ngn kamu.....
xde la sombong xtentu psl, cm sstgh org tu..xkasi anak jln2 kt kampung la, itu la.ini la.knn2nye anak dri bandar nnti, jdi itu, jdi ini...
sstgh org dh ddk bandar, BAPAK PUNYE BERLAGAK okeyyy!!!! sll pandang sinis pada org kampung...haisyoooooo....tarak gne org itu macam..tp kamu lain...kan??kan??? RESPEK GLER BEB!!!!

CuTeMiUt78 said...

hik..hik..hik.. gembira sungguh budak2 tu.. dpt beli jajan ya kak

lily lotus said...

bakal jadi bertiga lebih baik!

 
template by suckmylolly.com