Monday, September 07, 2009

SHOPPING N SHOPPING N SHOPPING


entry tak ber update sebab sibuk gi shopping memanjang, 2 hari berturut-turut aku gi shopping, sanggup amik cuti hari jumaat semata nak gi preview sale kat Sogo, pastu tak cukup ari jumaat sambung lak pada ari sabtu. balik umah tak leh lelap mata sebab duk teringat baju kasih yang nak ambik ke tak nak amik ni?????? balik umah nyesal tak amik. wuhhhhhhhhha, jawab nyer hari sabtu gi lagi. Tahu kenapa aku sanggup bersesak disebalik ratusan orang yang menggila gi sogo kalu preview sale sebabnyer murah tahap gaban. somerset bay pun boleh jadi 60% turun harga, maner orang tak menggila beli baju raya anak.



ni semua tengah nunggu giliran nak membayor, disebabkan kena q panjang sangat, sampai ader yang duduk sebab kepenatan. ni yang bayor cash, kiranya tak lah seramai orang yang beratur kat kaunter Kredit Kad, kalu kat kaunter Kredit Kad panjang giler, nengok pun tak sanggup. orang punya ramai beli baju raya anok, berbakul lah orang duk beli.


aku beratur sama ngan eji, aku mintak t0long adik aku neman aku sebab bulan depan aku dah nak beranok, makanyer tak larat sangat nak bersesak ngan orang ramai. eji kena gak tolong aku pilih kan baju yang maner cantik taruk lam bakul nanti dah abis pilih semua, aku akan duduk kat satu sudut, pilih yang maner satu berkenan di ati. bakul kat atas ni baju kepunyaan kasih semua, abang satu bakul, kasih satu bakul, aku kasi lipat elok-elok, tak nak nampak berserabut kuar saner, kuar sinir. ni baru siap bahagian kasih, bahagian danish belum lagi buat pilihan, penat duk bersimpuh buat kiraan siap bawak calculator lagi, yelah kan aku bukan bayor guna kad kredit boleh pakat teyeh cam gitu aje, aku bayor guna duit cash. kenalah kira betul-betul, kan karang tak cukup duit depan cashier, diri sendiri yang malu. berkali-kali gaklah aku duk mengira, asal terlebih bajet, buang satu, bajet ader lagi, tarik lagi. tarik-buang, tarik-buang, tu jelah kerja aku, kerja eji duk pilih maner yang patut, lagipun citarasa aku ngan adik aku sama. sonang baitu buat kerja
so entry aku tak berupdate sebab ginilah kerjanyer, balik umah penat, blogggggg ah lain kali lah update, yang penting baju raya anak dah settle.
Alhamdulillah

8 comments:

atty's said...

kan main lagi rose..larat lagi tu sopink nasib ade yg teman kan.

DatinDiaries said...

wah...bz sakan nampak ni.....shopping raya ke ni..hee

Anie said...

jumaat dgn sabtu pun anie ada kat sana

lily lotus said...

tu dia..sakan borong..hihi siap ada calclator u..good2..biar byr cash dari merana byr guna cc

cikdinz said...

shopping sakan.

CuTeMiUt78 said...

oh.. dah settle beli baju budak2 tu ya kak.. eemm tul tu. time sale gini la.. org duk berpusu nak membelikan... sebab murah.. klu tak sale.. rasanya tak terbeli pun..

akak, selamat hari raya aidilfitri maaf zahir batin ya

Jasfyra said...

hari selasa akak ada p sogo kan?saya selisih ngan akak masa tgh jln kt parking.nk tegur segan..hehehe

btw, selamat menyambut hari raya dan maaf zahir dan batin

Shifu67 said...

Selamat Hari Raya.... jom makan tart nanas...

 
template by suckmylolly.com