Monday, September 28, 2009

TUKAR WAD


bila darah aku dah turun sikit, bukan normal lah, kira kategori tak membahayakan diri dan baby, barulah aku ditukarkan ke wad biasa, bukan lagi observation room yang menakutkan dan sunyi giler tu. barulah lega jiwa raga aku dapat duduk wad biasa, takderlah sunyi. aku takut ngan keadaan sunyi kat spital, cam-cam lam kepala hotak aku.

aku ditempatkan di bilik 311. tapi Alhamdulillah tak lama aku kat wad ni pun, lam 2 ari aje, so semua sekali gedabak gedebuk 2 hari kat observation room and 2 ari lagi kat wad.


namun, aku duk kat sini keseorangan, laki aku outstation ke JB. anak-anak cuma melepaskan rindu waktu malam pas berbuka, datang ngan eji. kasih nak tido ngan aku kat sini, tapi memandangkan esok dioarang nak gi sekolah, makanyer aku tak berani nak bagi, kalu ponteng kelas, banyaklah homework yang kasih kena siapkan, tu yang aku tak beraper nak bagi kasih ponteng walaupun kasih baru 4 tahun, sebab tak gi sekolah aje satu ari, homework melambak giler.




bp, bukanlah satu penyakit yang menyebabkan aku tak leh bangun, cuma kekadang tu rasa pening sikit kalu bp naik. tapi dalam tempoh dekat nak meletup ni, aku acap kali terasa pening. tapi aku memang tak berani skip ubat dah, aku memang jaga betul-betul.



bilik ni pun sama, tetap channel favorite aku tarak, 104 & 105.



3 comments:

ai said...

sian kau kak...isk..mmg tinggi le bp kau tu.

akak cepat2 sembuh tau..semoga akak ngan bb sihat & selamat k..

CuTeMiUt78 said...

eemmmm takpe la kak. demi kesihatan akak ngan baby kan.. kena la jaga betul2

Anonymous said...

it's a girl kan? awak nak nama kan apa? how can u get online at a hospital?

 
template by suckmylolly.com