Sunday, November 08, 2009

BAKERY COTTAGE



every year, setiap kali ader birthday, kedai kek ni lah yang laki aku duk menapak. Lain kedai aku soh cuba tetap ngan pendiriannya nak gak beli kat kedai favorite ni. Tapi memang aku tak nafikan kek kedai ni memang sedap. Asalnya anak sulung aku nak kek ben 10, memang boleh tempah kat sini tapi disebabkan rizal tadok masa nak gi tempah plus aku lam dalam pantang lah konon, tak dibenarkan kuar sendiri, berteman kalu baru mami bagi kuar. makanya ben 10 abang tak dapatlah ditunaikan. but kami dah janji next year pasti ade ben 10. Actually kedai lain memang ader jual kek ben 10 dan mami pun boleh buat kek, just beli gambor ben 10 kat kedai jual barangan kueh kat chowkit tapi tulah rizal memang tetap gak akan pilih bakery cottage.




pemilihan kek tetap diberikan hak pada tuan punya hari jadi ari ni iaitu abang danish. Tapi rizal beli kan untuk celebrate 4 orang sekali, birthday eji, mami, abang danish dan jugak rizal. cam gitulah every year, sambut sekali gus, tarikhnyer dekat-dekat, nak buat 4 hari berturut mahu bengkok.







selalunya setiap kali kami sekeluarga celebrate birthday, aku yang akan masak juadah tapi disebabkan aku dalam pantang makanya rizal just beli kat KFC aje. Pilihan makanan pun diberi kuasa pada abang untuk memilih, nak beli aper, pizza, md or KFC. Tetiba lak selera abang tertukar pada KFC, selalunya md.

5 comments:

atty's said...

mesti mmg sedap..kek kat situ tu

CRAZY BEAUTIFUL88 said...

atty
memang sedap pun

Ied @ May said...

kat mana yk bakery cottage yg plg dkt kat pandan indah ni? tau yyg kat wangsa maju je skrg. dulu ampang poit ada tp da tutup lak

Softtouch [Hanim] said...

kek baker's cottage mmg sedap sis..masa study kat Shah Alam kalu kwn2 ade birthday mmg beli kat situ jelah sbb outlet dia dkt ngan itm..tp skrg sy duk sg buloh ssh naw nk cr outletnya...

CRAZY BEAUTIFUL88 said...

ied@may
kat pandan indah tak der dik, akak selalu gi beli kat desa pandan

softouch (hanim)
tulah kek dia memang sedap

 
template by suckmylolly.com