Monday, November 23, 2009

RAJUK SANG PUTERI


Tuan puteri sorang ni kalu tak merajuk satu ari memang tak sah, suka benor merajuk. Kali ni merajuk pasal nak ikut abang masuk kelas, nak buat exam gak, kata sama-sama sekolah so exam kena lah sama-sama buat.

Maner tak marah budak ni, ari tu kat tadika, exam sama-sama, sekarang ni lak kasih tak leh exam sama, mau tak merajuk budak tu. Puas lah aku ngan papa dier duk pujuk tapi tulah langsung tak jalan nak gak masuk kelas nak exam sekali.



Tapi aku tak leh nak layan sangat karenah tuan puteri ni coz mata aku sibuk nak nengok anak sulung aku yang sekejap-kejap duk pandang aku. Sebenarnya aku tak beraper larat sangat nak berdiri lama-lama tapi abang lebih memerlukan aku dari papa dier. Bayangkan aku berdiri dari jam 8.45 hinggalah kul 11.30 pagi, langsung tak duduk. berdiri kat tengah-tengah kawasan ni dan berhadapan betul-betul ngan kelas abang. Malam tu aku terus sakit balik perut, tapi laki aku ni mulut celuparlah dia cakap mesti bentan balik ni sebab aku berdiri lama. Abis nak buat camner kenalah berkorban untuk anak-anak kan. Biar mak sakit tak aper jangan anak yang tak keruan dan gelabah sebab mak tak dok kat mata dier. Biar penat berdiri tak per asalkan anak aku bahagia yang aku duk depan kelas dier.




kasih merajuk sorang diri, laki aku pun dah tak kose nak pujuk, see rizal pun dah lari ke depan nengok abang buat exam. Aku duk kat belakang perhatikan kasih kejap. pujuk-pujuk tak jalan gak, sampailah aku soh laki aku ninggalkan aku kat sini bawak kasih gi 7 eleven jap belikan jajan ngan coklat, sure rajuk sang puteri ni cair, sekali ko memang betul, masuk 7 eleven aje terus baik ngan papa dier, terus tak merajuk lagi, senang aje nak pujuk anak dara aku ni bawak gi kedai. cairlah dierrrrrrrrrrrrrrrrrrr.


kuat merajuk cam gini, laki aku cakap masaklah saper jadi bfren kasih besar nanti, coz sikit-sikit nak merajuk.


4 comments:

ikiqzana said...

biasa la.. sama la gan ank zana.. kuat merajuk gak.. beli ais krim.. langsung dh ok.

ngajuk gada2 nama nyer.. kih3x.

zlan said...

anak saya yang laki pun sama gak yg umur 2 tahun tu..marah sikit lari masuk bilik merajuk la tu...mcm pompuan lak..tapi bila kita tgk dia jer..dia terus malu n siap buat lawak lagi...

Siti @ nurie said...

mcm anak dara siti laj...kuat merajuk...kitaorg kalau nak pujuk majuk dia, belikan je makanan...oklah tu...he he he he

CuTeMiUt78 said...

keh..keh.. esok2 sapa jd bf kasih.. kena la sentiasa belikan kasih coklat.. sure cair..

 
template by suckmylolly.com