Thursday, November 12, 2009

SCARY MOVIE


Do you let your children watch scary movies? Why or why not? ...

It is okay for me to let abang n kasih to watch scary movies only if the movies don't have any bloody scenes (like murder, killing, etc.).

bukannya ape, tak nak bagi nengok pun payah coz anak-anak aku dah pandai tekan sendiri channel yang diaorang suka, umah aku lak astro amik semua channel, tak kiralah aper pun termasuk lah channel box office n citra. so ader pelbagai criter antu kat situ. lebih-lebih lagi pada malam rabu.


Tapi before we go watch these movies, I will ask..”abang ngan kasih sure nak nengok scary movie? You might not be able to sleep tonight.”


Takut sampai katup muka tapi tetap nak nengok gak. Abang ni penakut sikit, nengok scary movie pun boleh terjerit tapi kalu kasih cool aje, terbalik kot lak. Papa dia tak der lepaslah layan criter seram bagai, cuba kalu ader kat umah jangan arap boleh nengok criter cam gini.

Kalu ikut laki aku memang dia tak bagi anak-anak layan criter seram cam gini, takut anak-anak jadi penakut. ada benarnya sebab gara-gara nengok criter seram anak sulung aku penakut sikit. Tapi ko bagilah criter cam maner pun kat kasih tetap tak takut, selamba aje kuar gi minum air kat dapur walaupun dah bergelap, cuma kasih paling takut ngan lipas.





minat criter seram tapi takut nak nengok....bukan abang aje yang letak tangan kat muka, aku ngan eji pun sama, asal ader yang seram aku pun buat cam abang danish buat. sama ajelah anak beranak


6 comments:

aDie dALi said...

scary movie tu i rase tak suitable la utk kids sbb byk vulgar scenes..

Nur Syazwani Mustafa said...

hahahahhahah....kalo tgk cite seram mmg part tutup muka tu acara wajib..heheh....tp kita still phm cite tu kan...mmg x lalu nk tgk part yg menakutkan...

marinahunny said...

berani btul kasih..kalu saya dh lama berteman..hahaha

Siti @ nurie said...

anak dara siti mmg suka giler cter2 antu ni (selain bola, kereta lumba dan motor lumba)....tapi agaknya dia tak tau yg mak dia ni penakut,...kalau cter tv3 hari khamis mlm jumaat tu, mgm dialah yg tgok....siap amrah lagi kalau kita tkr chanel

ratna said...

nak gak tgk gambar kasih yg cool tgk citer hantu..

lily lotus said...

hahaha..kalau anak ly yg kecik tu..lagi disergahnya kalau org tutup2 muka ni

 
template by suckmylolly.com