Wednesday, December 02, 2009

CUTI-CUTI SEKOLAH


Sekarang musim cuti sekolah, selalunya kalu masuk aje musim cuti sekolah akhir tahun, kami mesti bawak abang ngan kasih bercuti, kalu tak bercuti kat hotel pun paling-paling tidak pun mesti balik kampung jumpa atuk ngan nenek.

dan budak-budak bertuah ni pun kalau diberi pilihan mesti nak balik kampung compared ngan bercuti kat tempat lain.


Tapi kami terpaksa hampakan perasaan abang ngan kasih coz mami tak bagi kami sekeluarga gi bercuti, kalu takat nak gi sogo aje yang dekat semedang tu aje memang mami bagi tapi kalu tang nak balik jauh-jauh ni memang tak dapat lampu ijau.

Mami cakap baby still kecil lagi, tak sampai 2 bulan pun lagi, time ni darah baby tengah manis, kalu jadi aper-aper saper yang susah. mami of cozlah tak ikut aku gi bercuti coz eji kan kerja saper nak jaga adik aku kat umah.

kenalah patuh cakap orang tua dah mami lu yang makan garam daripada kitaorang dan mami gak yang duk jaga cucu-cucu dier, jadi haruslah cakap orang tua diambil kira. kalu nak gi ngan abang n kasih aje memang lah tak best sebab dulu berdua sekarang ni dah bertigo.

kita tunggu baby besar sikit yer abang ngan kasih, after baby dah besar sikit nak gi maner pun papa boleh bawak.

Actually laki aku pun dah amik cuti 3 ari sebab cadang laki aku nak gi bercuti kat penang sambil-sambil tu boleh jumpa ngan adik ipar aku jap, tapi tulah tadok rezeki bulan ni nak gi penang.

2 comments:

LayarLara said...

Cik Puan Cantik,

Boleh tak emailkan saya cara2 penggunaan ragi untuk mengempiskan perut orang yang bersalin cezar.. selain ragi apakah yang cik puan gunakan untuk mengempiskan perut..

Pleaseeeee... izeniaman77@yahoo.com

ikiqzana said...

wah g bercuti ker penang.. seronok nyer.

selamat bercuti ye.

 
template by suckmylolly.com