Thursday, December 10, 2009

DULU LAIN SEKARANG LAIN

last nite company laki aku buat annual dinner n as usual boleh bawak pasangan memasing. Dan seperti biasa jawapan aku pada rizal "tak mo pergi". biar dia enjoy ngan member opis aje lah. aku dah tak minat lagi dengan semua ni, mungkin sebab faktor umur yang dah tua menyebabkan aku ilang minat nak gi.

dulu lain sekarang lain, dulu zaman anak dara, lainlah semua nak glamour, ader dinner kalu, mesti berminggu gi carik dress yang sesuai ngan tema, siap gi set rambutlah, gi makeup bagailah, mesti nak paling cantik, paling glamor lah. dulu memang tak sabar nak nunggu dinner, tak sabor nak bergaya sakan. tapi sekarang dengar dinner pun cam tak heran.

dulu asal ader treasure hunt aje, mesti nak pergi, asal ader member member ajak bercuti, laju aje kaki mengikut, pastu berhari-hari duk hitung jari bilalah nak sampai tarikh nak gi berlibur. tapi sekarang member aje minum kopi kat kedai mamak kat bawah pun, pikir 10 kali.

dulu asal ader majlis aje member ajak ikut, laju aje mulut cakap okey, okey. tapi sekarang member nak ajak pun dah malas, dah tahu jawapannya tidak.

dulu asal member ajak gi shopping aje, berdesut dah sampai depan pintu kedai, sekarang member ajak pun tak mahu dah.

dulu semua ikut perasaan, sekarang aper-aper hal ingat anak-anak kat umah dulu.

sekarang aku dah jadi cam katak bawah tempurung, bukan sebab laki tak bagi, bukan sebab mami marah tapi sebab diri sendiri yang tak mahu lagi bersosial ngan member. tak sampai ati nak ninggalkan anak-anak kat umah. pengalaman meninggalkan kasih 10 hari 3 tahun lepas menyebabkan aku serik sesangat, nyesal sesangat ninggalkan anak. cukuplah ninggalkan anak-anak gi kerja sahaja, lain pada tu rasanya dah tak sanggup.


sekarang ni pun, kalu eji bawak abang ngan kasih kuar lama sikit aku mesti call soh balik cepat sebab rindu kat anak-anak. sunyi benor rumah rasanya bila abang ngan kasih tak der. keriuhan anak-anak itulah penawar hidup, cuba kalu riuh rendah tu tak der sekejap mesti tak best sangat rasa dunia.

tulah sebabnya aku tak mo ikut rizal gi dinner, tak sampai ati ninggalkan anak-anak especially baby cinta yang tersangat memerlukan aku berada disisinya.

sekarang ni pun aku tengah pening camner nak gi kerja sebab mami cakap kalu aku tak der aje sekejap cinta tak mo tido dah asyik merenggek sahaja. bila aku amik dukung baru cinta okey.


3 comments:

zafi said...

choices...
well its should have pros and cons..
but family comes first sis!
u take care!

Diana Abd Rahman said...

hmm sama la kita...anak2 saya diimport seminngu ke kg masa cuti sekolah ni..nenek diaorg rindu..kita yg sini cam ayam berak kapur je hehehe..

lily lotus said...

laa ye ke..kena bagi dia get used cepat2 w/o u..kalau tak u kena jadi housewife..hehe

 
template by suckmylolly.com